Política16/08/2015

La Universitat Catalana d'Estiu arrenca amb el focus posat en el 27-S

L'acte més destacat serà un debat que diferents candidats a les eleccions faran el dissabte 22 d'agost

Europa Press

Prada de ConflentLa XVLII Universitat Catalana d'Estiu (UCE) comença aquest diumenge a Prada de Conflent (Catalunya Nord) marcada per la precampanya de les eleccions catalanes del 27 de setembre. Durant aquests dies HI passaran destacats membres del Govern i d'algunes candidatures que concorren als comicis. L'acte més destacat serà el debat '27-S: què hi ha en joc' dissabte que ve entre els caps de llista de les candidatures de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell; Unió, Ramon Espadaler; CUP, Antonio Baños, i un membre de Junts pel Sí que encara està per determinar.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La tradicional cita arriba quan falta menys d'un mes per al començament de la campanya electoral d'unes eleccions que les forces independentistes han qualificat de "plebiscitàries" i en les quals pretenen declarar la independència de Catalunya si aconsegueixen la victòria.

Cargando
No hay anuncios

Entre els participants a l'UCE d'aquest any hi ha el conseller de presidència, Francesc Homs; el de Cultura, Ferran Mascarell; el de Salut, Boi Ruiz; el de Justícia, Germà Gordó; el secretari d'Universitats, Antoni Castellà; la secretària general d'ERC, Marta Rovira; i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

A més del debat sobre el 27-S, també destaca l'acte 'Entorn d'una Constitució catalana' i el curs de quatre dies 'Una Constitució per a Catalunya: propostes a debat' en què participaran el conseller Germà Gordó i el diputat d'ICV al Congrés i número tres per Barcelona de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, respectivament.

Cargando
No hay anuncios

L'UCE, que durarà fins el diumenge 23, és un tradicional focus d'actualitat política catalana durant l'agost, i solen desplaçar-s'hi diversos dirigents polítics, consellers i alts càrrecs del Govern. Al marge dels temes polítics, aquesta edició també se centrarà en el Sincrotró Alba, els 300 anys de la caiguda de Mallorca a la Guerra de Successió, i es recordaran figures culturals com Joaquim Molas, Enric Morera, Ovidi Montllor i Teresa Rebull.

La presidenta de l'Obra Cultural de l'Alguer, Clàudia Soggiu, impartirà la lliçó inaugural en un acte acompanyada pel conseller Francesc Homs; el president rector de l'UCE, Joandomènec Ros, i l'alcalde de Prada, Joan Castex.

Cargando
No hay anuncios

Ros, que també és el president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), torna a assumir aquest càrrec –que ja havia ocupat entre 2002 i 2008– en substitució de Salvador Alegret. Serà la primera edició amb el Centre Transfronterer d'Estudis Pau Casals, que es va inaugurar a la primavera i que treballa a ple rendiment amb una capacitat de 86 places repartides en 24 habitacions.