Política08/05/2014

L'exdirigent d'UDC Vicenç Gavaldà entra a la presó per complir condemna pel cas Pallerols

El jutge va ordenar l'ingrés pel desviament de subvencions públiques després que el govern espanyol denegués l'indult

Efe

BarcelonaL'exsecretari d'organització d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Vicenç Gavaldà ha ingressat aquest dijous a la presó per complir una condemna de set mesos pel desviament de subvencions públiques en l'anomenat cas Pallerols, segons han informat fonts penitenciàries.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gavaldà ha ingressat a la presó de Can Brians, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat).

Cargando
No hay anuncios

L'Audiència de Barcelona va ordenar l'abril passat l'ingrés immediat a la presó de Gavaldà i també de l'empresari andorrà Fidel Pallerols, després que el govern espanyol denegués les seves peticions d'indult a les seves condemnes de set mesos.

Fidel Pallerols i Vicenç Gavaldà van ser condemnats el gener del 2013 en una sentència de conformitat a set mesos de presó cadascun pel desviament de subvencions públiques del cas Pallerols, en què UDC va ser condemnada com a responsable civil subsidiària.

Cargando
No hay anuncios

Malgrat tractar-se de penes inferiors als dos anys de presó, amb les quals habitualment s'evita l'ingrés a la presó, l'Audiència va acordar el 9 d'abril de l'any passat que els processats complissin les penes privatives de llibertat, si bé pocs dies després, el 29 d'abril, va suspendre l'execució de la condemna a l'espera que es resolgués la petició d'indult que els condemnats van presentar davant el govern espanyol.

Fidel Pallerols, de moment, no ha ingressat a la presó per complir la mateixa condemna que Gavaldà, i si no complís aquest requisit l'Audiència de Barcelona podria acordar la seva recerca i captura.

Cargando
No hay anuncios

Els membres de la trama del cas Pallerols, entre els quals figuren ex alts càrrecs i militants d'Unió, van assolir 'in extremis' el gener del 2013 un acord amb la fiscalia, a les portes del judici, en el qual van acceptar que van desviar fons de la Unió Europea destinats a cursos de formació per a desocupats a través de les societats de l'empresari andorrà Fidel Pallerols.