CANVI DE GOVERN
Política21/12/2010

Última reunió de Govern del tripartit

Tot apunta que Mas aconseguirà ser investit president en la segona votació del proper dijous. PSC, ERC i ICV-EUiA es diuen adéu després de set anys al capdavant de la Generalitat, quatre amb l'últim tripartit

Redacció

BarcelonaEl Govern català en funcions mantindrà aquest dimarts la que, previsiblement, serà la seva última reunió si el líder de CiU, Artur Mas, aconsegueix ser investit president en el ple del Parlament de dijous.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas compta amb 48 hores per convèncer a alguna de les altres formacions que s'abstinguin en la segona votació per accedir a la presidència. En la votació del proper dijous, podrien fer-ho el PP, el PSC o fins i tot ERC, als quals resultaria complicat justificar no avalar una victòria clara de CiU a les urnes.

Cargando
No hay anuncios

Així doncs, PSC, ERC i ICV-EUiA es diuen adéu com a socis de Govern després de set anys al capdavant de la Generalitat, quatre d'ells amb el segon tripartit. Tot i que la reunió es preveu tranquil·la, aquesta ha estat la segona legislatura amb més producció legislativa de la història: el Govern ha impulsat 88 de les 97 lleis aprovades pel Parlament de Catalunya. Aquests quatre anys també s'han batut tots els rècords de preguntes parlamentàries, compareixences de consellers i sessions de control al Govern.