Política20/05/2011

Zapatero garanteix que la policia actuarà "bé i amb intel·ligència" davant les acampades

El president espanyol assegura que està estudiant el mandat de la Junta Electoral que prohibeix les concentracions el dia de reflexió

Joan Rusiñol

MadridEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest matí que les forces de seguretat de l'Estat actuaran "bé i amb intel·ligència" a l'hora de fer complir el mandat de la Junta Electoral Central que prohibeix les concentracions dels joves del Moviment 15-M durant la jornada de reflexió de demà. En una entrevista a la Cadena Ser, ha admès que el seu govern encara està estudiant la resolució i no ha volgut avançar si la policia carregarà contra els manifestants si es manté la convocatòria.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero, com ja va fer ahir, ha expressat la seva "comprensió, sensibilitat i respecte" cap als joves concentrats a diferents ciutats de l'Estat però els ha demanat que diumenge vagin a "votar críticament perquè hi ha opcions diferenciades". Ha recordat, per exemple, que el PSOE està a favor d'una taxa de transaccions financeres internacionals i en contra de l'energia nuclear.

Cargando
No hay anuncios

El cap de l'executiu espanyol entén els motius de la ciutadania indignada i avança que no hi haurà noves retallades després del 22-M tot i que avisa que el dèficit es complirà "de forma estricta". Admet, també, que ell se sent "el gran interpel·lat" d'aquest moviment de protesta.