Societat20/11/2015

El Banc dels Aliments necessita llet, oli i conserves per al Gran Recapte

Tindrà lloc els dies 27 i 28 de novembre i l’objectiu és superar les 4.686 tones recollides en l’edició passada

Ara

BarcelonaEl Banc dels Aliments de Barcelona enllesteix els preparatius de la setena edició del Gran Recapte, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de novembre. Fonts de l’organització han explicat aquest dijous, 19 de novembre, que esperen superar la xifra de 4.686 tones assolida en la darrera edició i han avançat que els aliments més necessaris són la llet, l’oli, els llegums cuits i les conserves de carn i peix, però també són útils la pasta, les galetes, l’arròs, el sucre i els aliments infantils.

El Gran Recapte d’Aliments també té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la situació d’exclusió social que pateix el 20% de la població a Catalunya, agreujada per la crisi econòmica dels darrers anys, i tindrà la col·laboració de més 20.000 voluntaris que atendran els 2.500 punts de recollida habilitats en mercats i supermercats.

Cargando
No hay anuncios

La tinent d’alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, ha destacat el valor del treball en xarxa i la col·laboració d’entitats i voluntaris, i ha assegurat: “El Gran Recapte ens interpel·la a tots, empreses i administracions, a treballar per una garantia de rendes i per uns salaris dignes que facin que aquesta iniciativa sigui prescindible algun dia perquè haguem pogut fer front a la situació de necessitat i al risc d’exclusió que viuen avui moltes famílies".

Un any més, les cadenes d’alimentació cediran els espais a les seves botigues per ubicar els punts de recollida, a més d'oferir suport logístic i fer donacions addicionals d’aliments per completar les donacions dels seus clients. La classificació dels aliments rebuts al Banc dels Aliments de Barcelona es durà a terme en una nau industrial cedida pel Parc Logístic de la Zona Franca.