SALUT

La dieta mediterrània redueix un 30% el risc de patir un ictus o infart de miocardi

Els resultats d'un estudi coordinat per l'Hospital Clínic demostren que una dieta alta en greixos vegetals obté beneficis superiors als que dóna una dieta sense cap tipus de greix

Acn
25/02/2013

BarcelonaLa dieta mediterrània redueix en un 30% el risc de patir malalties cardiovasculars, com ictus, infart de miocardi o mort cardiovascular, segons els resultats de l'estudi PREDIMED, que ha coordinat l'Hospital Clínic. L'estudi ha estat publicat a l'edició 'online' de 'New England Journal of Medicine' i destaca que el risc d'ictus o accident cardiovascular es redueix fins un 49% si la dieta es complementa amb 30 grams de fruits secs. El coordinador de la intervenció nutricional a l'estudi i cap de la Unitat de Lípids del Clínic, Emilio Ros, ha assegurat que els resultats demostren que una dieta alta en greixos vegetals obté beneficis superiors als que dóna una dieta sense cap tipus de greix.

L'estudi, finançat per l'Institut de Salut Carlos III, es va celebrar del 2003 al 2011 i va comptar amb la participació de 7.447 voluntaris, homes i dones de 55 a 80 anys que tenien un alt risc de patir malalties cardiovasculars perquè eren fumadors, patien diabetis, tenien el colesterol alt, hipertensió o excés de pes.

Cargando
No hay anuncios

Els participants es van repartir en tres grups; dos d'aquests van rebre dietes mediterrànies, però l'un amb oli d'oliva verge extra i l'altre amb fruits secs. Durant l'estudi es va donar gratuïtament als participants un litre d'oli d'oliva cada setmana i 30 grams de fruits secs diaris per tal que poguessin complir la dieta. El tercer grup va rebre les pautes per seguir una dieta convencional recomanada per a la prevenció cardiovascular, que és molt baixa en tot tipus de greixos.

Durant els cinc anys que ha durat la investigació, els pacients van ser visitats cada tres mesos per un dietista i també van participar en sessions educatives en grup a través de les quals van conèixer propostes de receptes i menús adaptats a cada grup i informació detallada sobre els aliments propis de la dieta mediterrània.