Societat15/12/2011

Tota la ciència que amaga una copa de vi

L'enòleg Ramon Viader recull en un llibre els aspectes científics i tècnics sobre el procés que es desencadena en el cos humà cada vegada que fem un glop de vi

Thaïs Gutiérrez

BarcelonaL'enòleg Ramon Viader considera que el sector vinícola "s'estava allunyant del mètode científic". Aquest expert, farmacèutic de formació, troba a faltar "més coneixements tècnics sobre com percep el vi el cos humà".

Viader explica que en el cas del vi els dos sentits més importants són el gust i l'olfacte perquè inclouen la percepció dels gustos, les olors i les sensacions que genera aquesta beguda. Aquests dos sentits reben el nom de viscerals perquè s'associen a les funcions gastrointestinals i "són estimulats per les molècules que contenen en solució els fluids nasals i bucals", segons explica l'autor en un dels seus llibres sobre vi i ciència.

Cargando
No hay anuncios

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

Accés al portal Araelsnostresvins.cat