Esports 29/01/2012

Pedro és baixa per una contractura i Alexis reapareix

Una petita lesió a l'adductor de la cama esquerra va impedir a Pedro jugar contra el Vila-real i és dubte per dimecres a la Copa. En canvi, Alexis, que va jugar infiltrat al Madrigal, sí que podrà estar disponible.

Albert Solé
2 min
Alexis, que va sortir al camp al minut 60, controlant una pilota davant Marcos Senna.

VILA-REALPedro Rodríguez s'ha tornat a lesionar. Entre ell i Iniesta aquest any no en surten d'una que cauen en una altra. El jugador canari es va fer divendres, en l'últim entrenament abans del partit, una contractura a l'adductor de la cuixa esquerra que el va fer ser baixa per al partit d'ahir i dubte per al partit de dimecres a Mestalla en les semifinals de la Copa. Pedro, però, es va mantenir dins la convocatòria de manera oficial fins que ahir al matí, just abans de viatjar, li van fer proves i els metges el van descartar per al partit de Vila-real.

En el lloc de Pedro va entrar, a última hora i per sorpresa, Alexis Sánchez. El davanter xilè es va fer un esquinç acromioclavicular a l'espatlla després d'una forta càrrega de Pepe dimecres contra el Madrid, i en principi havia de ser baixa entre una i dues setmanes segons el comunicat mèdic del club aquella mateixa nit. Per això la seva presència a l'estació de Sants ahir al matí va sorprendre tant.

Segons van explicar des del cos tècnic, la lesió d'Alexis a l'espatlla no és traumàtica sinó una qüestió de dolor i ahir ja es trobava molt millor, tot i que va fer el viatge amb una protecció a l'espatlla. Els metges el van infiltrar amb cortisona perquè estigués disponible si el partit es complicava a Vila-real, com així va ser. Als 5 minuts de la segona part, veient que en la primera part el Barça no havia sigut capaç de generar gaire perill, Guardiola el va fer escalfar al costat de Tello i Cuenca. Calia canviar alguna cosa i el xilè era molt necessari per canviar la dinàmica.

Al quart d'hora de la segona part Alexis va saltar a la gespa del Madrigal. Guardiola el va situar de davanter centre, com en els partits contra el Madrid, però ahir el Barça va tenir molts problemes per generar joc d'atac i ocasions de gol.

A més, Piqué, que va ser substituït als 60 minuts pel xilè, va seure a la banqueta amb una bossa de gel a la cuixa dreta, símptoma que no havia acabat fi del tot.

Una plaga

A banda de les lesions de llarga durada de David Villa, Andreu Fontàs i Ibrahim Afellay, que estan llastant una plantilla ja curta d'entrada, les baixes curtes d'una setmana o dues per petites lesions musculars estan fent la feina de Guardiola encara més difícil. Pedro ja és el tercer cop que cau lesionat -primer va ser el turmell (3 setmanes), després el famós bíceps femoral (10 dies) i ara una contractura a l'adductor de la cuixa esquerra-. Iniesta, però, és el rei de les lesions curtes però contínues aquest curs. Dimecres es va fer el tercer trencament de bíceps femoral del curs, a banda d'una contusió muscular que el va apartar 10 dies de l'equip. La lesió d'Alexis també era la tercera de la temporada, però forçat per la situació, ha tornat abans del previst.

stats