Espanyol
Esports Futbol 28/08/2015

El Vila-real castiga un Espanyol massa defensiu (3-1)

Felipe Caicedo ha avançat als blanc-i-blaus al minut 5, però Soldado (67') i Bakambu (86') han penalitzat un equip que ha anat de més a menys a partir de la mitja hora de joc

Roger Requena
L'Espanyol ha obtingut la primera derrota del curs al Madrigal / DOMENECH CASTELLÓ / EFE

BarcelonaEl Vila-real ha aconseguit el primer triomf de la temporada en vèncer per 3-1 un Espanyol que ha anat de més a menys. Sòlids en el primer temps, els espanyolistes han arribat al descans amb victòria per 0-1, però han acabat cedint al domini dels groguets. Caicedo ha obert el marcador pel conjunt espanyolista, però Soldado i Bakambu, en dues ocasions, han penalitzat el sistema massa defensiu d'un Espanyol al que li ha costat molt creuar la línia del mig del camp en el segon temps.

El conjunt espanyolista ha obert el marcador gràcies a una gran desmarcada Caicedo (5'), que s'ha quedat sol davant del porter després d'una gran assistència de Gerard Moreno. L'ex del Vila-real ha sortit especialment motivat, i ha sorprès la defensa local, formada pels exespanyolistes Bailly i Víctor Ruíz. L'ecuatorià no ha desaprofitat l'oportunitat i ha superat Areola, de qui s'ha desfet amb facilitat. És la primera connexió amb èxit de la parella de davanters espanyolistes. Envoltat de rivals, Moreno ha tingut gran visió de joc en la passada al seu company. L'Espanyol ha repetit la fórmula empleada contra el Getafe d'avançar-se al marcador en els primers minuts de joc. Aquesta ha estat l'única gran ocasió dels blanc-i-blaus, que des del gol fins al descans han reculat per mantenir l'avantatge.

El conjunt blanc-i-blau ha saltat al camp disposat a disputar la pilota al Vila-real, un dels conjunts que acostuma a tenir més possessió de pilota. Malgrat disposar d'un parell d'apropaments sense perill de Baptistao i Soldado, l'Espanyol ha aconseguit resoldre amb efectivitat els intents locals. Els groguets s'han mostrat imprecisos a causa del bon ordre defensiu dels de Sergio González, que han mantingut les línies juntes i han impedit que els visitants gaudissin d'ocasions clares.

En el segon temps, els locals han augmentat la intensitat i el ritme, generant cada cop més perill i obligant a Pau López a adquirir més protagonisme en diverses sortides. L'Espanyol s'ha mantingut replegat, tot i que amb el pas dels minuts s'ha vist molt penalitzat per les diverses targetes grogues que ha vist. L'intensitat dels de Marcelino ha derivat en un seguit d'ocasions que han acabat amb l'empat de Soldado (67'), que ha rematat a l'aire una pilota alta que no ha pogut aturar el porter espanyolista. L'entrada al camp de Bakambu ha acabat per revolucionar el partit, ja que ha fet ballar al seu ritme una defensa incapaç d'aturar-lo. El davanter africà ha firmat un doblet (84' i 93') en la seva estrena en Lliga.