Política 14/02/2013

Bustos: "Que quedi clar, renuncio a l'alcaldia sent innocent"

El dirigent socialista imputat pel cas Mercuri deixa el càrrec per evitar la moció de censura. Continuarà com a regidor

Sara González
2 min
Manuel Bustos en el moment d'anunciar la seva dimissió / CRISTINA CALDERER

SabadellEl retorn de Manuel Bustos a l'alcaldia de Sabadell ha estat efímer. Després d'haver-se reunit ahir amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, Bustos ha anunciat que plega, això sí, amb la "consciència ben tranquil·la" d'aquell que es considera innocent. "Que quedi clar, renuncio a l'alcaldia sent innocent", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bustos plega d'alcalde davant la impossibilitat de governar i amb el temor que l'oposició presenti una moció de censura. Manté, però, el càrrec de regidor i continuarà, per tant, al ple municipal. "No sé quan trigarà, però sé que tard o d'hora se sabrà tota la veritat i es posarà cadascú al seu lloc", ha assegurat.

En una declaració davant els mitjans a l'Ajuntament, Bustos, imputat per tràfic d'influències i malversació de fons, ha insistit que és innocent, però ha anunciat la dimissió per evitar el "bloqueig" de l'oposició. "He decidit renunciar a l'alcaldia de Sabadell ara que ha quedat clar que ni jo ni els meus companys estem relacionats amb cap trama corrupta". L'oposició "ha bloquejat les decisions que afecten el present i el futur de la ciutat", ha dit.

"Renuncio pel bé de la ciutat, no per mi. He posat sempre els interessos de la ciutat per davant dels meus". "Anuncio que demà, per escrit, presentaré tots els documents que acrediten que hem actuat sempre dins la llei i que les escoltes han sigut interpretades de manera equívoca", ha afirmat. Bustos també justifica la dimissió pel fet que el jutge que instrueix el cas Mercuri hagi allargat un mes més el secret de sumari del cas.

El dirigent del PSC ha insistit que la decisió que ha pres aquest dijous no és més que "un punt i seguit" a la seva vida perquè vol continuar treballant a la política i "contribuir a la recuperació de la confiança en la política i els polítics". A partir d'ara, el grup municipal del PSC obrirà el procés per proposar un candidat a l'alcaldia. El 4 de desembre el va substituir temporalment Joan Carles Sánchez.

9 regidors del PSC es repartiran totes les àrees

A banda de l'alcalde, també renuncien a les seves carteres els altres tres regidors socialistes imputats en el cas Mercuri. Això obligarà l'equip de govern a gestionar la ciutat amb només 9 regidors, que es redistribuiran les carteres. 4 més –Bustos i els altres 3 regidors– mantindran la cadira, però sense gestionar cap àrea.

Bustos dimiteix una setmana després d'haver recuperat la vara d'alcalde −ha estat apartat temporalment del càrrec arran de la seva imputació pel cas Mercuri.

L'ombra de la moció de censura

Els cinc grups de l'oposició, que sumen majoria a l'Ajuntament, són partidaris de tirar endavant la moció contra el PSC. ICV, EUiA i l'Entesa per Sabadell hi aposten clarament. CiU i PP són conscients de la complexitat de l'acord per les divergències ideològiques, però fa dies que admeten que estan oberts a parlar-ne.

Cas obert

La justícia continua investigant la presumpta trama de corrupció en la qual s'acusa l'alcalde d'haver participat en el cobrament de comissions a les concessions d'obres i serveis des de l'Ajuntament de Sabadell.

Bustos va tornar a l'alcaldia el 7 de febrer després de deixar-la de forma temporal el 4 de desembre. Va nomenar alcalde accidental Joan Carles Sánchez. El dia que va recuperar les seves funcions va dir que tornava amb "normalitat" i "la consciència tranquil·la".

stats