Societat 19/12/2012

Centenars de policies es manifesten pel centre de Barcelona contra les retallades laborals

Agents de tots els cossos policials de Catalunya es concentren a la plaça Sant Jaume i després tallen diverses vies sense autorització, om ara la Ronda Litoral

Ara
1 min
Un moment de la manifestació d'aquest dimecres / ACN

BarcelonaCentenars d'agents de tots els cossos policials de Catalunya s'han manifestat aquest dimecres al vespre pel centre de Barcelona per protestar contra les retallades laborals de què han estat objecte els últims anys. Mossos d'Esquadra, representants de la Guàrdia Civil, agents de la policia estatal i policies locals s'han concentrat a les sis de la tarda a la plaça Sant Jaume. Cap a les set han anat a la Via Laietana i l'han tallada per començar a manifestar-se en direcció muntanya, tot i que no estava autoritzat inicialment.

Els agents han fet crits de "Puig dimissió", "Fins als ous" i "Amb aquest govern anem cap enrere". La convocatòria de Plataforma de Policies de Catalunya (una organització de diversos sindicats de tots els cossos policials), s'ha fet per denunciar la reducció de sous i la falta de material i de personal.

La manifestació ha pujat per Via Laietana, ha girat per la Gran Via i ha tornat a baixar en direcció plaça de Catalunya per la Rambla de Catalunya. Tot plegat ha suposat un caos de trànsit per les vies per on han anat passant, que s'han hagut de tallar. Al llarg de la marxa, s'hi han anat incorporant manifestants i s'han arribat a reunir prop d'un miler de persones. Al final de la manifestació, els seguien furgonetes antiavalots.

Els agents fins i tot han tallat durant 10 minuts la Ronda Litoral, a l'altura del Paral·lel. Al principi de la manifestació, a les sis de la tarda, eren unes 400 persones, després han arribat a ser-ne prop d'un miler i a quarts de nou del vespre n'eren unes 500.

stats