Estats Units
Societat 08/06/2012

'Sals de bany': la droga que fa embogir i et torna caníbal

Relacionen una droga sintètica amb el cas del 'caníbal de Miami', l'home que va ser abatut per la policia mentre es menjava la cara d'un altre home

Ara
2 min
Fotografia del 'Miami Herald', amb l'home despullat estirat de bocaterrosa

BarcelonaLa policia de Miami sospita que Rudy Eugene, l'home de 31 anys batejat com el 'caníbal de Miami', havia consumit una droga coneguda com a 'sals de bany', segons informa el 'The Huffington Post'. Eugene va ser mort a trets per la policia després que es negués a deixar de mossegar la cara de Ronald Poppo, un sensesostre de 65 anys, el passat 26 de maig. Eugene havia estat caminant despullat per un pas elevat de Miami, on va despullar Poppo i va començar a menjar-li la cara.

Armando Aguilar, president de l'Ordre de Policia Fraternal de Miami, va explicar aquesta hipòtesi a la cadena CNN, tot afegint que la droga fa que els qui la prenen "es tornin completament bojos i molt violents", a més de provocar, sovint, que es treguin la roba, ja que pot causar un sobreescalfament del cos.

Les 'sals de bany' són un còctel de tres estimulants –Metilendioxipirovalerona (MDPV), mefedrona i pirovalerona– prohibit a molts estats nord-americans –no a nivell federal, tot i que sí que ho estan els seus components– i els seus venedors la comercialitzen com un substitut de la cocaïna o una forma sintètica de l'al·lucinogen LSD.

La droga pot provocar una agitació severa, taquicàrdia, una pujada de la pressió sanguínia, paranoies i símptomes psicòtics com al·lucinacions o deliris. Els usuaris perden el contacte amb la realitat, i podrien causar que una persona es comportés com ho va fer Eugene, segons experts consultats pel 'The Huffington Post'.

Un jove amenaça de "menjar-se" dos policies

Miami ha viscut un nou cas de potencial canibalisme aquesta setmana, informa el 'The Miami Herald'. Un jove de 21 anys va començar a cridar contra dos policies en un mercat de la ciutat, i va amenaçar de pegar-los. Tot seguit, els oficials el van detenir, i el jove va començar a "grunyir com un gos rabiós –segons l'informe de l'arrest– i a cridar 'Us menjaré'". Segons la policia, el noi havia consumit una droga sintètica anomenada 'Cloud 9'.

stats