salt 31/10/2013

CiU demana al Congrés que els pisos del 'banc dolent' a Girona i Salt passin a les borses municipals d'habitatge

La diputada gironina Montserrat Surroca defensarà una proposició no de llei per instar el govern espanyol a fer aquest pas "de manera urgent"

Acn
1 min
El bloc de Salt / AFP

GironaEl grup de CiU al Congrés dels Diputats ha registrat aquest dimecres una proposició no de llei en què demana al govern espanyol que faciliti que els pisos buits que gestiona el Sareb –el 'banc dolent'– a Girona i Salt es traspassin a les borses municipals d'habitatge per destinar-los a programes de lloguer social.

En el text, el partit defensa que cal fer aquest pas "de manera urgent" i reconeix que la cessió ha de ser temporal. "D'aquesta manera, els dos ajuntaments podran donar resposta a les situacions d'extrema necessitat que en aquests moments tenen tan a prop", ha valorat la diputada gironina Montserrat Surroca, que serà l'encarregada de defensar la proposta.

La voluntat de CiU és que tant l'Ajuntament de Girona com el de Salt puguin disposar de més pisos per destinar-los al lloguer social. El text també recull l'alternativa de cedir-los a la Generalitat.

"La cessió dels pisos del Sareb als ajuntaments permetria disposar d'una bossa d'habitatges per a les famílies que en aquests moments no perceben cap ingrés, o com a màxim tenen una pensió no contributiva, per la qual cosa les seves possibilitats d'accedir a un habitatge són pràcticament nul·les", ha destacat la diputada.

Els ajuntaments de Salt i de Girona i la Diputació de Girona van demanar una reunió al Sareb per traslladar-li aquesta petició i conèixer quins pisos buits té als seus municipis i quins podria cedir-los. El Sareb va citar-los a Madrid el 17 d'octubre, però pocs dies abans va cancel·lar la trobada i no va fixar-la per a cap altre dia.

stats