Criatures 24/03/2021

El perquè del conte 'Els cabells blancs'

1 min
El temps vola i un dia t’adones que ja ets gran

M'agradaria explicar-vos perquè vaig escriure el conte Els cabells blancs.

Vaig llegir una frase tontaina a les xarxes que deia més o menys així:

“Un dia ets el rei del món i al dia següent pares la música per tal d’aparcar millor el cotxe”. Després d'enriure'm de l’acudit, vaig pensar que no anava tan mal encaminat. De cop i volta, un matí et lleves i comproves a davant del mirall que tens arrugues. I cabells blancs. És a dir, te n'adones del tempus fugit, que el temps vola. Per què ens sentim més propers als joves, que als de més edat que nosaltres? Perquè tenim l’experiència d’haver estat joves, però no la de ser més grans. Recordo la meva joventut, i puc entendre que els meus fills visquin la seva adolescència com una època complicada, atapeïda de canvis i decisions. Perquè jo també vaig passar per això. Però em costa posar-me a la pell de la gent més gran que jo, simplement perquè no tinc cap experiència en ser com ells. 

Amb el conte Els cabells blancs volia fer palès que el temps vola i que un dia t’adones que ja ets gran. I que ser gran, que fer-se vell, que tenir arrugues, que tenir cabells blancs, no és dolent. Perquè amb la maduresa també arriba l’experiència, i saps fer i pots fer moltes de les coses que no podies fer de petit. Sí, potser ja no ets tan àgil com abans, però val la pena viure totes les coses que ens ofereix el fet de ser grans, oi?

Recordeu que si voleu treballar el conte amb la canalla podeu recuperar el meu post anterior.

stats