Més de 180 idees de regals per Reis

Sovint costa trobar l'obsequi adequat per al pare, la mare, el fill o l'amic. Us oferim una guia per ajudar-vos-hi

ARA
4 min
Regals  de bogeria

BarcelonaQuan s'acosten Nadal i Reis sovint costa saber què regalar a les persones més properes, de manera que més d'un acaba caient al pou de les colònies, els mitjons i altres què-en-faig que estan molt bé quan són desitjats, però, si no, és més probable que es rebin amb un somriure forçat. La millor manera de no regalar andròmines i destorbs que acabaran al fons d'un calaix és pensar en la persona a qui es dedica el regal. Sembla obvi, però no ho és tant.

Que un regal sigui millor o pitjor depèn més de la capacitat d'escoltar, observar i fins i tot de ser una mica detectiu que no del preu, el disseny o la funcionalitat. Perquè pugueu valorar opcions de regal, sempre amb la persona a qui va dedicat al cap, aquí en trobareu més que a qualsevol altre lloc: joguines, llibres, discos, menjar, restaurants on convidar algú, còmics... Més de 180 idees de regals al vostre abast. Aquí, a més, us deixem una guia que respon a algunes de les preguntes freqüents més habituals a l'hora de fer regals.

Els 30 millors llibres del 2023

Un llibre pot ser un gran regal per a qualsevol ocasió. Sobretot si l'ocasió coincideix amb uns dies en què es té temps per gaudir-ne. Us oferim una selecció de l'ARA dels 30 millors llibres publicats durant el 2023 per donar-vos idees. Aquest any han destacat autors com Irene Solà, Hernán Diaz, Sergi Pàmies, Anna Punsoda, Anna Pazos, Tsitsi Dangarembga, Alana S. Portero, Timothy Garton Ash, Enric Casasses, Maria Isern, Anne Carson i Max Jacob. En aquesta selecció segur que podeu trobar un regal adequat.

Els 20 millors discos del 2023

De Miley Cirus a Renaldo & Clara, aquest any músics i grups amb una llarga trajectòria han sorprès amb obres que valen la pena, alhora que durant el 2023 hi ha hagut noves revelacions i consolidació de promeses. Ha estat un any variat, i aquí podeu trobar una selecció amb els 20 millors treballs que s'han publicat, segons la tria de l'ARA, que poden ser un bon regal per als melòmans i tothom que tingui sentit del ritme.

25 còmics

Clàssics, novel·la gràfica, manga, avantguarda i no-ficció: us oferim la tria de l'ARA dels millors 10 còmics publicats el 2023. Un repàs que va de la nova onada de còmic experimental a la maduresa del còmic independent nord-americà, passant pel manga i la millor edició possible del gran clàssic de la premsa nord-americana. A més, hem fet també un recull de 15 novetats de còmic en català que han sortit els últims mesos, per tots els gustos i tots els públics, i que valen la pena.

Una trentena d'obres de teatre

Un regal que pot ser molt interessant per als que no volen més objectes i són amants de la cultura és un parell d'entrades per a una bona obra de teatre. Aquí trobareu un recull de les obres més prometedores programades per a aquest any, i són bastantes, perquè el 2024 serà un bon any per al teatre català. Podreu triar entre espectacles de gran format per als amants de la solemnitat, obres de qualitat d'autors catalans, propostes que pretenen eixamplar públics i el compromís del petit format.

10 'delicatessen'

El millor torró, panettones de campionat, embotits i formatges gurmet, pâté en croûte, xocolata d'un dels millors especialistes del món... Les festes són dies de menjar bé, però també de regalar l'oportunitat de fer-ho. Per això us proposem una selecció de productes gurmet que us faran quedar bé.

5 llocs on sopar a Barcelona

Un clàssic per regalar és un sopar o un dinar per a dues persones (o més). És ideal per a algú que sigui de bon menjar i apreciï la gastronomia, i també per als qui els agrada conèixer llocs nous. Tot seguit podreu trobar algunes bones idees de la ciutat de Barcelona, amb la característica que són locals nous o que s'han renovat d'alguna manera i, per tant, és més difícil que ja s'hi hagi menjat.

5 vins, cerveses o licors

Si hi ha una època en què la beguda guanya protagonisme, és Nadal. Però la millor manera de gaudir-ne és que sigui poca i de qualitat. Si voleu despertar un somriure a algun amant dels vins de qualitat, aquí trobareu cinc novetats que probablement no coneixerà. Hi ha vins, però també vins escumosos, cerveses i licors. Les trobareu tot seguit.

Si amb aquestes idees de beguda no en teniu prou aquesta guia per comprar vins escumosos us pot ajudar més a triar una bona opció.

30 joguines infal·libles

Hi ha un tipus de joguines, anomenades evolutives, que garanteixen moltes hores de diversió als més petits, perquè es poden fer servir de manera diferent en cada etapa de joc. Tot seguit en trobareu algunes, pensades per a nens de fins a 12 anys, que us agradaran. També n'hi ha que us sorprendran o que poden ser essencials per al joc dels infants.

Això sí, tingueu en compte que un excés de regals pot ser perjudicial: hi ha el risc de caure en un consumisme ferotge que pot arribar a provocar el que es coneix com la síndrome del nen hiperobsequiat, menors que reben tants estímuls, en forma de regals, que perden la noció del valor de les coses. A vegades, però, costa frenar la família, perquè a tothom li agrada veure la il·lusió als ulls de les criatures. Si això acaba passant, també hi ha maneres de gestionar-ho.

10 llibres infantils

Si hi ha un regal que pot ser un èxit segur per al tió, Nadal, Reis o fins i tot els amics invisibles on participin els més petits són els llibres infantils: són divertits i útils, ajuden a aprendre i poden facilitar que s'enganxin a la lectura (i això, fer que els més joves llegeixin, pot ser tot un repte). Per això us oferim una selecció de títols per a totes les edats i per a tots els gustos lectors. Els teniu tot seguit.

5 jocs de taula

Són un clàssic per gaudir en família i garanteixen moltes hores de diversió. Els jocs de taula agraden a molta gent. N'hi ha d'adequats per a petits, per a adults i perquè hi jugui tota la família, i també fins i tot per als qui no en són gaire fans. A continuació podeu trobar cinc bones opcions.

16 videojocs

Aquest any s'han llançat grans videojocs, des de grans sorpreses i noves franquícies prometedores fins a seqüeles de sagues molt esperades o remakes de clàssics. Jocs fets amb un gran pressupost per estudis de renom i d'altres d'estudis independents, però de molta qualitat. Per ajudar-vos a triar us oferim una selecció amb 16 dels millors videojocs que han sortit el 2023.

stats