Criatures 16/09/2021

Treballem el conte “L'espai buit”

Propostes per treballar un conte sobre la vellesa

1 min
Tot el que pot amagar un espai vell.

Fa uns dies us compartia en aquest blog L'espai buit, un conte sobre la vellesa. Avui us proposo algunes activitats perquè el pugueu treballar amb les criatures. Comencem reflexionant amb elles a partir d'aquestes preguntes:

  1. Què creus que saps fer millor tu que una persona gran?
  2. Què creus que una persona gran sap fer millor que tu?
  3. T’agradaria tenir vint anys? Per què?
  4. T’agradaria tenir cinquanta anys? Per què?
  5. T’agradaria tenir vuitanta anys? Per què?
  6. T’agradaria tenir cent quaranta-nou anys? Per què?

I ara preneu nota d'algunes activitats que podeu fer en família.

  1. Agafa una llibreta. El dilluns, compta les estels que veus al cel. Apunta el dia i el número d’estrelles a la llibreta. Fes el mateix per la resta de dies de la setmana. Has vist les mateixes estrelles cada dia? Les has buscat al mateix cantó de cel, o en racons diferents cada dia?
  2. Dibuixa les sabates del teu avi. Dibuixa les sabates d’un germà teu o d'un cosí, per exemple. Dibuixa les teves sabates. Quines t’agraden més? Quines semblen més velles?
  3. Apunta a la llibreta els colors de la roba d’una persona gran. Apunta a la llibreta els colors de la roba d’una persona jove. La gent gran i la gent jove vesteixen els mateixos colors?
  4. Apunta a la llibreta el color preferit de quatre persones grans.  Apunta a la llibreta el color preferit de quatre persones joves.  Apunta a la llibreta el teu color preferit. Coincideixes amb algú? Amb qui?

Revisa les dades. Realment grans i joves som tan diferents?

stats