La carxofa és la protagonista del mes a Cambrils

Del 10 al 26 de març un total de 38 restaurants participen a les cinquenes jornades gastronòmiques Encarxofa’t

Ara

CambrilsLa carxofa és un cultiu tradicional dels pagesos de Cambrils des de fa molts anys i és una hortalissa amb una gran varietat de possibilitats culinàries. Per aquestes raons, del 10 al 26 de març un total de 38 restaurants de la localitat costanera participaran a les cinquenes jornades gastronòmiques Encarxofa’t, amb menús especials al voltant d’una de les hortalisses més gustoses i saludables de la cuina mediterrània. Els comensals podran triar entre una àmplia oferta de propostes, tant tradicionals com d’avantguarda, basades en aquest producte de temporada fortament arrelat al territori i que excel·leix encara més maridat amb la cuina d’arrossos, fideus i guisats de peix.

A més, les jornades s’acomiadaran el diumenge 26 de març a les 11 hores amb un tast de paelles encarxofades a les immediacions de la plaça del Pòsit, organitzat amb la col·laboració dels restauradors participants a la campanya i la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Els tiquets costaran 4 euros i es podran adquirir a la mateixa plaça. Com a novetat, enguany les botigues de la Xarxa del Port s’han sumat a la campanya i han decorat els aparadors amb carxofes per ambientar la zona d’influència.

Cargando
No hay anuncios

Conreu típic cambrilenc

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que l’objectiu de les jornades és donar a conèixer els productes de temporada i km 0 com la carxofa, un dels conreus tradicionals dels productors de la cooperativa, al mateix temps que es promociona la gastronomia i el territori. “La clau de l’èxit de les jornades és la combinació entre productes de primera qualitat, cuiners de prestigi i els atractius de la destinació”, assegura l’alcaldessa.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, destaca la bona feina dels pagesos i els cuiners que treballen seguint el cicle vital dels productes de la terra per oferir la millor qualitat i aconseguir el gust més autèntic de Cambrils. La regidora també explica que la restauració i el sector primari són dues àrees d’activitat econòmica dinàmiques i amb un alt potencial, capaces de crear ocupació i generar riquesa al municipi, a banda de posicionar-lo geogràficament al mapa per la seva qualitat gastronòmica. En aquest sentit, López ha assenyalat l’aposta per un calendari gastronòmic que va més enllà de la restauració i la importància de la feina en equip entre l’hostaleria, els productors i l’administració.