GASTRONOMIA

Maridant música i vins amb els ulls tancats

J.s.

El VendrellEl col·lectiu Terra i Taula, a través d’un dels seus membres, els Cellers Avgvstvs Forvm, va proposar el 29 de juny una original proposta enoturística: un maridatge musical amb quatre dels seus vins. El cellista Edmon Bosch va ser l’encarregat de combinar quatre peces musicals, amb quatre vins Avgvstvs i quatre tapes elaborades per quatre membres del col·lectiu Terra i Taula.

Els participants de l’experiència enoturística van visitar abans del maridatge aquests cellers que produeixen vins i vinagres des del 1990 a partir del raïm de vinyes del Penedès i de pròpies. Les vinyes estan situades al Vendrell, per on abans passava la Via Augusta romana, i d’aquí ve el nom dels cellers, que prové dels emperadors romans. Els vinagres agredolços estan reconeguts internacionalment i han estat servits durant el sopar dels premis Nobel, i els participants de l’experiència els van poder tastar al mateix celler, on reposen alguns reserves de 25 a 30 anys.

Cargando
No hay anuncios

Per al maridatge musical, els participants van ser impedits d’un dels cinc sentits, la vista, mitjançant un antifaç, una mesura innovadora, segons Bosch, que ja ha portat a terme aquesta activitat amb altres productes. Considera que la vista distreu molt i, al no veure-hi, els participants de l’experiència podien trobar nous matisos al vi per lligar-los amb la música que ell va interpretar. Es tractava de peces compostes expressament per a l’experiència. El músic igualadí havia tastat prèviament els quatre vins per fer les composicions. Després dels quatre maridatges, va animar els presents a proposar-li situacions i ell les va musicar.

Des dels Cellers Avgvstvs Forvm es volen repetir experiències d’aquest tipus de cara al futur, confirmant l’aposta per propostes innovadores al voltant del món del vi o diferents arts.