CARTES I MISSATGES

Cartes a la Directora

17/02/2024

ARA
3 min

Per fi, Espanya i Irlanda han fet el pas de denunciar Israel, per la massacre immisericorde de la població civil palestina, i de qüestionar la protecció que la UE dispensa a aquest estat. Esclar que d’Ursula von der Leyen i la inèrcia –quan no complicitat culpable– de la majoria dels països membres es pot esperar poca cosa –a favor de la justícia i la pau a Gaza, esclar–. Benvinguda, no obstant, tal iniciativa, que diu molt a favor dels seus promotors i no tant –o gens– dels qui es troben “instal·lats” en la indiferència, davant de la debacle del món civilitzat.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

MARC ANTONI ADELL

VALÈNCIA

Galícia i el seu futur

Les eleccions gallegues han estat un fidel reflex de la incompetència dels polítics unionistes. Galícia, per a la dreta, en aquestes eleccions, no ha estat el centre dels debats i mítings, sinó que ho ha estat Catalunya, com la culpable de tots els mals d’Espanya, i de retruc, els del país gallec. Que si la independència, que si els bascos i els seus posicionaments contraris al dret constitucional... I així hem sentit mil disbarats més que no tenen res a veure amb les eleccions gallegues. L’únic partit que en campanya s’ha dedicat a cercar solucions als problemes de Galícia ha estat el BNG.

La seva candidata, amb claredat i decisió, ha anat desgranant un a un els problemes derivats de les polítiques del Partit Popular: emigració, desocupació, empreses en fallida, l’abandonament de la pagesia, etcètera, i sobretot cercant possibles solucions.

PERE MANUEL GIRALT PRAT

SANT JUST DESVERN

Retorn a les aules

Al llarg dels anys, la data d’inici de curs ha anat canviant. Fa setanta anys el curs es començava a l’octubre. Més endavant es va començar el quinze de setembre, i després va passar ja al dotze de setembre. Els darrers dos anys, sembla que tinguin pressa per començar el curs, ja que han arribat a avançar la data fins al sis de setembre.

Aquest any, el Consell Escolar ha demanat a la consellera d’Educació, Anna Simó, que la data d’inici de curs, el proper 2024-2025, sigui el nou de setembre, tres dies més tard que aquest curs. L’avançament de la data fins a l’inici de setembre ha comportat que els professors i professores del nostre país tinguin cada cop menys temps per preparar, organitzar i millorar el curs següent. Una altra de les conseqüències d’aquest avançament de les dates és que a les aules hi fa molta calor i és molt difícil estar-s’hi tantes hores amb tanta gent junta. Hi ha massa persones tancades en un espai tan petit durant tota una jornada. A més a més, una tercera conseqüència d’aquest inici de curs a principis de setembre és que el primer trimestre es fa molt llarg i dur, ja que gairebé són quatre mesos seguits de classes abans no arriben les vacances de Nadal.

L’endarreriment de la data de retorn a les aules després de l’estiu és una bona petició, ja que tots els qui estan dins el sistema educatiu, siguin alumnes o professors, en surten beneficiats. I si el que volem és millorar la qualitat del nostre sistema d’ensenyament, entre altres coses, també hem de donar temps als professors per poder organitzar bé el nou curs.

MARTINA RICÓS MASSANEDA

BARCELONA

El gust per la lectura

Per arribar a llegir per plaer cal gaudir de la lectura, i per fer-ho cal entendre, en primer lloc, allò que es llegeix. La lectura, però, requereix un estat de concentració i d’atenció que en aquest món tan sorollós, on ens trobem immersos, es fa difícil de trobar. A més a més, requereix temps i dedicació.

La nostra societat necessita bons lectors per esdevenir més culta i més crítica i poder incidir així en la seva millora en tots els sentits.

EULÀLIA RODRÍGUEZ PITARQUE

TORROELLA DE MONTGRÍ

stats