'És Farina de Girona' preveu una collita de més de 1.000 tones de blat
Els pagesos de la Garrotxa se sumen al projecte i ja són 5 les comarques on es produeix la matèria prima per fer el pa de Girona
GironaEl projecte 'És Farina de Girona', que aplega flequers i pagesos de la demarcació, preveu recollir més de 1.000 tones de blat en la collita d'enguany. Entre les novetats de la nova campanya, destaca la incorporació dels pagesos de la Garrotxa, de manera que ja són cinc les comarques on es conrea aquest blat: Gironès, Alt i Baix Empordà, Pla de l'Estany i Garrotxa. En total, 179 parcel·les i 308 hectàrees de conreu, vuit més que l'any passat. Enguany ja són més d'un centenar de punts de venda que ofereixen pa fet amb 'És Farina de Girona'. Alguns flequers artesans de Barcelona també s'han afegit al projecte i per tant també ofereixen el pa de Girona.
L'IRTA Mas Badia ha fet una selecció de varietats de blats que s'han de conrear d'acord amb les característiques dels camps escollits. Entre les conegudes com a varietats de força, s'inclou la Galera, Valbona per a És Farina de Girona, Florence Aurora per al pa de la Tramuntana (només conreada als Aiguamolls de l'Empordà). I com a varietats de força mitjana s'ha seleccionat Nogal, Galeon, Dollar i Soissons.
Una altra de les novetats d'enguany és que els Flequers Artesans de les Comarques Gironines comptaran amb un nou distintiu de la collita, on s'identifica cada establiment que està fent pa amb la farina d'aquest any. El distintiu estarà enganxat al rètol d'agremiat de cada establiment.
El col·lectiu compta amb altres elements diferenciadors, com són les bosses de paper per posar el pa fet amb 'És Farina de Girona', una etiqueta feta amb pa d'àngel per identificar el pa de Tramuntana, i a més aquesta setmana vinent les fleques que disposin d''És Farina de Girona' mostraran als seus clients un cartell on hi diu 'Pa amb nom i cognoms' i amb imatges, i que especifica els pagesos, les farineres i els flequers. Els impulsors del projecte subratllen que el que es vol és donar a conèixer que el pa "està fet amb l'art i dedicació de la gent del nostre territori". Alguns flequers artesans de Barcelona també s'han afegit al projecte i per tant també ofereixen el pa de Girona.
'És farina de Girona' va néixer l'any 2012, pocs mesos després que sortís el pa de la Tramuntana.