Arts escèniques
Cultura06/05/2021

La Mostra d'Igualada redobla l'aposta familiar amb 47 companyies

La identitat de gènere, la llibertat sexual i la mort són algunes de les temàtiques que pujaran a l'escenari

BarcelonaLa identitat de gènere, la llibertat sexual, el dol i la mort, la crítica social i el qüestionament de l'amor romàntic són tan sols alguns dels temes que pujaran a l'escenari de la 32a Mostra Igualada, que se celebrarà del 26 al 30 de maig. El festival de teatre infantil i juvenil tindrà en aquest any pandèmic un format híbrid: el públic podrà veure 116 actuacions presencials en quinze espais diferents de la ciutat, que tindran un aforament del 50%. En canvi, l'activitat professional serà 100% virtual.

La Mostra comptarà amb 47 companyies, la majoria catalanes. El director artístic de la Mostra, Ramon Giné, ha apuntat que la qualitat d'enguany és "excel·lent": "Hem agafat el millor de la Mostra del 2020, que va haver de suspendre's, i el millor del 2021". El pressupost és de 352.000 euros i l'eslògan és Mires o veus?, que vol convidar a qüestionar el que ens envolta.

Cargando
No hay anuncios

Pallassos davant la justícia

El festival ha rebut més de 700 sol·licituds de companyies, de les quals finalment se n'han seleccionat 47 i 9 seran estrenes absolutes. Del total de companyies, 39 són de Catalunya i 8 de la resta de l'Estat. Guillem Albà & La Marabunta, Marie de Jongh, Cia. Roberto G. Alonso, Los Galindos, Obsekené, Campi Qui Pugui i La Vigueria són algunes de les companyies programades. Degut a la situació de pandèmia, el festival no comptarà amb la participació de companyies internacionals. Entre les moltes obres que es podran veure, hi ha Jaleiu de Guillem Albà & La Marabunta, un divertit i provocador espectacle que sobretot busca que el públic desconnecti del món real i rigui, o MDR (Mort de riure), on Los Galindos atien l'esperit crític a través de la història de tres pallassos que han de fugir. Obsekené, a Els ocells ho fan, i les balenes i les puces també, tracta la reproducció i la sexualitat dels animals i acosta el públic a un maremàgnum d'opcions i, per tant, a la llibertat sexual. Marie de Jongh, que el 2018 va guanyar el Premio Nacional d'arts escèniques per a la infància i adolescència, presentarà Ikimilikiliklik, una història d'una nena que té por a les bruixes però que acaba convertint-se en una d'elles.

Cargando
No hay anuncios

Un viatge al món surrealista de Maruja Mallo

Pel que fa a propostes de dansa, es podrà veure, entre molts altres espectacles; Marúnica de Cia. Roberto G. Alonso, un viatge poètic i visual pel fascinant món creatiu de la pintora surrealista Maruja Mallo. Els joves podran gaudir de propostes com Paraules que trenquen ossos de Companyia Pagans; Container d’Emília Gargot, aldarulls a l’espai públic digital, o Boira a les orelles d'Els Pirates Teatre, un retrat de la sordesa que reflexiona sobre l'acceptació, la convivència i els prejudicis.