Publicitat
Publicitat

Cinema

'El dia més curt' presentarà curtmetratges de Mar Coll i Àlex Brendemühl

La segona edició del festival allarga a 3 els dies de programació, del 19 al 21 de desembre, i projectarà més de 115 curtmetratges arreu de Catalunya d'autors com Mar Coll, Juan Antonio Bayona i Àlex Brendemühl

Més de 115 curtmetratges composen el cartell d' El dia més curt, la segona edició de la Festa del Curtmetratge a Barcelona, amb novetats com la prolongació del festival, que ara durarà tres dies i no només un. Inspirat en el certament europeu Le Jour Plus Court celebrat en una desena de països, el festival programarà curts de més de 25 països amb l'objectiu de potenciar i reivindicar el curt en el sector audiovisual i apropar-lo al públic.

El festival inclourà sessions especials com la que es presentarà als Cinemes Girona, 'Curts catalans dels 2000. Els últims del 35 mm', on es podrà veure el curt de Mar Coll 'La última Polaroid'. A la presentació del certament d'aquest dimarts, Coll ha revelat que està treballant en un nou curtmetratge, i ha afirmat que no sap com “un format tan llaminer per a l’espectador no s'exhibeix més”, tot i que ha admès que "és difícil asolir la precisió de fer una pel·lícula en 10 o 15 minuts".

En aquesta sessió especial, s'exhibiran, a més, curts de directors reconeguts com Juan Antonio Bayona, Àlex Pastor, Kike Maillo o Àlex Brendemühl. Aquesta segona edició té com a repte superar els més de 3.000 espectadors que va aconseguir l'any passat només al territori català, amb moltes de les sessions gratuïtes. El CCCB, la Filmoteca de Catalunya i els Cinemes Girona seran les seus de Barcelona on es projectaran els curts. Paral·lelament, hi haurà projeccions al Museu del Cinema de Girona, al Teatre Bravium de Reus, al Teatre Cor de Marina i Bar La Granja de Badalona, al Museu de Pintura de Sant Pol de Mar, a la Margarete de Ciutadella, a Menorca, i als cinemes Illa d'Andorra, a més de 39 biblioteques de la Diputació de Barcelona i 7 cineclubs que acolliran sessions arreu del territori.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT