Música

A la venda el 2 de novembre

'Lulu' serà el títol del disc conjunt de Lou Reed i Metallica

El disc conté les cançons que Lou Reed va compondre per a l'obra de teatre 'Lulu Plays', de Robert Wilson

El 2 de novembre es posarà a la venda l'anunciat disc conjunt de dos mítics noms del rock nord-americà, Metallica i Lou Reed, que finalment portarà per títol Lulu, segons ha comunicat avui la seva discogràfica.

L'àlbum, que ha estat produït pels seus intèrprets, així com per Hal Willner i Greg Fidelman, conté les cançons que Reed va compondre per al director de teatre d'avantguarda americà Robert Wilson i la companyia alemanya de teatre Berliner Ensemble, per a la seva obra Lulu Plays, estrenada el passat mes d'abril en un teatre berlinès.

Els temes estan inspirats en les obres del expressionista alemany Frank Wedekind L'Esperit de la Terra i La Caixa de Pandora, que al seu torn beuen del text El Corb, d'Edgar Allan Poe.

"Eren unes lletres molt potents, amb un so atmosfèric en el rerefons. El Lars (Ulrich) i jo ens vam asseure amb un set acústic i vam deixar que el foli en blanc s'omplís. Ha estat un gran regal poder estampar el nostre segell al projecte" , diu en el comunicat d'Universal Music el líder de Metallica, James Hetfield.
Lou Reed, per la seva banda, comenta que el seu objectiu era "donar vida a Lulu d'una manera sofisticada usant el rock".

"El rock més poderós amb el qual es pot comptar és el de Metallica. Ells viuen en aquest planeta. Vam tocar junts i ho vaig saber: era un somni fet realitat. És el millor que he fet i ho he fet amb el millor grup que és possible trobar ", afegeix.

Metallica, que va anunciar aquest treball el passat mes de juny, va relatar llavors que la idea de col·laborar els rondava des que van actuar junts a la festa del 25è aniversari del Saló de la Fama del Rock and Roll, celebrada l'octubre de 2009 al Madison Square Garden de Nova York.

Metallica, fundada el 1981, té nou discos d'estudi en el mercat, a més de diversos premis Grammy. En el seu repertori destaquen alguns clàssics de la música rock com Nothing else matters, Enter Sandman o St Anger.

La carrera de Lou Reed (Nova York, 1942), tant amb Velvet Underground o en solitari, està plena d'èxits com Heroin, Perfect Day o A Walk On The Wild Side i els integrants de Metallica s'han referit a ell com "un dels més influents compositors, músics i intèrprets de la història de la música rock".