Publicitat
Publicitat

TEATRE

La Seca es transforma en una petita ermita per a una 'Missa pagesa'

L'escenificació del poemari de Dolors Miquel convida el públic a seure, cantar salms i compartir un conill a la farigola

La Seca-Espai Brossa es transformarà entre els dies 10 i 20 de maig en una espècie d'ermita on s'oferirà l'espectacle 'Missa pagesa', a partir del poemari de l'escriptora Dolors Miquel, escrit com una missa laica que vol ser un cant a la vida i a la naturalesa.

El director del muntatge, Xavier Giménez Casas, ha explicat que l'obra és l'escenificació del llibre de Miquel, conservant la seva estructura, amb dos actors a l'escenari, Pau Bou i Maite Besora, que reciten el text, a la vegada que cuinen un conill i conviden el públic a participar en el muntatge.

Giménez Casas –dramaturg de 'Cabaret Voltaire'– ha assenyalat que l'espai escènic presenta una taula de casa de pagès, amb un fogó elèctric, al costat del qual hi ha diverses verdures, un conill, un porró de vi i algunes copes. També ha indicat que encara que "es tracta de la paròdia d'una missa, no es planteja una obra de traç gruixut, sinó que se segueix un cert ritual canònic amb poemes que tenen molta força i que són un cant a la vida i a la naturalesa".

Al públic el volen fer sentir com en una petita ermita. "Els farem seure, cantar els salms i menjar al final un conill a la farigola, que s'anirà preparant durant la representació". A les cadires, el públic trobarà un plat de plàstic i un full amb els 'salms' que llegiran durant l'espectacle. De fons, es podrà escoltar la música del grup The Smith, emesa des d'un vell radiocasset.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT