PALADARS
Cultura05/09/2014

Temps de ratafia

Ha arribat el moment d’encetar-la!

i
Ada Parellada

EL PRODUCTE

Ratafia

Un licor fet a casa

Cargando
No hay anuncios

A la ribera del riu Ter hi creixen nogueres. En trobem de formoses i d’escanyolides, però totes donen com a mínim tres nous per Sant Joan, que són les imprescindibles i suficients per fer la nostrada ratafia. Tres nous i 41 herbes que cada elaborador tria en secret. La ratafia en aquestes contrades té un gust patrimonial familiar, cada casa es fa la seva. Les herbes i les nous verdes tallades se submergeixen en aiguardent i es deixen 40 dies innegociables a sol i serena. Ha arribat el moment d’encetar-les!

LA IDEA

Cargando
No hay anuncios

Guerra al Tiramisú!

Beveu-ne tothora o mengeu-ne per postres!

Cargando
No hay anuncios

No cal que elaboreu ratafia al vostre pis urbà, ni que tingueu nogueres ni un bri d’herbes al balconet. No us entristiu, hi ha magnífiques ratafies a mercat. Beveu-ne en got gran, amb força gel i una lluna de taronja. Us reconciliareu amb el mes de setembre. Quan us en quedi un cul aprofiteu per emborratxar un pa de pessic i acompanyar-lo amb daus de pera crua, unes nous trencades i un bon gelat de vainilla o una salsa de iogurt. Poseu-ho en un bol. Són unes postres meravelloses i farem la competència al virus del tiramisú!

L’ACTIVITAT

Cargando
No hay anuncios

Un àpat sobre l’Onyar

Prendre una ratafia en un espai únic a Girona

Cargando
No hay anuncios

Trencant la típica postal de les cases sobre el riu Onyar, han instal·lat una nova estructura de ferro amb molt de vidre per poder-hi veure. A dins, un cuiner representant de la gastronomia del nostre país, cada dia diferent, prepara un menú per a un nombre de comensals que, al·lucinats, gaudeixen de menjar ben bé sobre l’afluent del riu Ter. És el VOL, que és més que un restaurant, i al final de l’àpat us convidaran a un gotet de ratafia. No retardeu la visita perquè el projecte és itinerant i podeu fer salat.