Cultura 19/03/2014

L'Any Vinyoli es proposa popularitzar l'obra del poeta

El departament de Cultura impulsa diferents commemoracions comissariades per Jordi Llavina en el centenari del naixement de l'autor

Acn
1 min

BarcelonaL'objectiu de l'Any Vinyoli, que promou el Govern a través del Departament de Cultura, és fer conèixer molt més el poeta Joan Vinyoli (1914-1984) i "fer-lo molt més popular". Així ho ha assegurat el comissari de l'Any Vinyoli, Jordi Llavina, en la presentació dels actes per commemorar el centenari del naixement del poeta i el 30è aniversari de la seva mort. Entre altres, se celebrarà un festival de poesia a Santa Coloma de Farners amb actuacions de Maria del Mar Bonet i Perejaume i s'organitzaran diferents activitats a les escoles de Catalunya. L'acte sobre la vida i obra de Joan Vinyoli serà el 3 de juliol, coincidint amb el dia que va néixer i comptarà amb escriptors, estudiosos i artistes.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i Llavina han presentat aquest dimecres les activitats de l'Any Vinyoli, que agafa el relleu de l'Any Espriu. El Govern promou l'Any Vinyoli per tal d'honorar la seva memòria i difondre'n l'obra i el llegat. De fet, la commemoració té la voluntat de divulgar la figura de Vinyoli arreu de Catalunya i els territoris de parla catalana. Llavina ha indicat que Vinyoli és un poeta molt important, però "malauradament no és prou popular per la seva importància".

stats