Art
Cultura 19/07/2011

CaixaForum acull l'exposició 'Retrats de la Belle Époque' amb obres de 40 artistes

Boldini, Sorolla, Casas, Munch, Toulouse-Lautrec i Kirchner són alguns dels pintors representats

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i l'Obra Social La Caixa han unit les seves forces per produir conjuntament l'exposició Retrats de la Belle Époque, que es podrà veure del 20 de juliol al 9 d'octubre al CaixaForum.

La mostra aplega 76 obres de 40 artistes com ara Giovanni Boldini, Oskar Kokoschka, Munch, John Singer Sargent, Egon Schiele, Joaquín Sorolla i Tolouse-Lautrec, que han estat cedides per una trentena de museus i institucions de 12 països diferents.

Retrats de la Belle Époque repasa el període que va entre la guerra francoprussiana i la Primera Guerra Mundial, que es va caracteritzar per un creixement econòmic sostingut i una agitació política que va generar grans canvis socials. El retrat va ser el gènere pictòric més representatiu de l'època perquè il·lustrava el nou individualisme de l'home modern i l'interès per la imatge que projectava en el seu entorn social.

A través de tres generacions de pintors, la mostra vol reflectir el pas d'un estat d'ànim trionfal dels inicis fins a l'agua inquietud crítica dels retrats expressionistes dels últims anys, que tanquen el recorregut.

L'exposició té una estructura tipològica en comptes de cronològica i està dividida en nou apartats: els autoretrats, els retrats de societat, el temperament i el caràcter; els retrats de grup; els ambients i les converses; una secció dedicada a Tolouse-Lautrec; els retrats a l'aire lliure; el retrat com a símbol, i la crisi.

stats