LLIBRES
Cultura 29/04/2013

Un 'fals' Umberto Eco 'mata' Dan Brown a Twitter

Un altre 'fake' de l'escriptor italià ja va anunciar la mort falsa de Gabriel García Márquez

Ara
1 min

BarcelonaL'escriptor Dan Brown ha estat 'mort' durant uns minuts a Twitter. Un compte fals de l'escriptor Umberto Eco que es diu @EcoUmbertoOffic ha piulat: "My publisher phones me from NY. Dan Brown dies. Accident, few minutes ago. No comment, no words". Immediatament la notícia de la mort de Dan Brown en accident ha corregut com la pólvora. Poc després s'ha descobert que era falsa.

L'anècdota, a més, té una història curiosa. Va ser un altre fals Umberto Eco qui va anunciar la mort (també falsa) de Gabriel García Márquez amb l'usuari @UmbertoEcoOffic. Llavors, l'Eco real va conèixer l'existència dels seus 'alter egos' falsos i fa menys d'un mes escrivia a l'ARA un article, 'Sobre avatars i adúlters', on explicava que no tenia comptes a Twitter ni Facebook, però en canvi hi havia gent que feia 'amics' i 'followers' amb el seu nom.

Segurament perquè va ser descobert l'engany, Twitter va tancar el compte anterior, @UmbertoEcoOffic, però el seu usuari en va obrir un de nou amb un nom gairebé idèntic, que ha fet servir per 'matar' un altre escriptor. L'autor de 'bestsellers' Dan Brown està preparant el llançament d'un nou llibre, 'Inferno', un altre 'thriller' de Robert Langdom. Per això alguns hi veuen al darrere una operació de màrqueting.

stats