Cinema
Cultura 07/09/2011

'Eva' aterra a Venècia

El film de ciència ficció de Kike Maíllo s'ha presentat avui a la secció oficial del festival venecià. Daniel Brühl, que la protagonitza, interpretarà el pilot Nicki Lauda en un film biogràfic dirigit per Ron Howard

Redacció
2 min
L'equip del film 'Eva' a Venècia

BarcelonaDesprés que ahir es presentés en la secció Orizzonti el documental Hollywood talkies, avui s'ha presentat a Venècia la segona (i darrera) producció catalana del festival. Eva, l'ambiciosa producció de l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), ha començat així el seu recorregut per festivals, que continuarà el proper 6 d'octubre amb la inauguració del Festival de Sitges. Dirigida per un exalumne i professor de l'ESCAC, Kike Maíllo, Eva és un film futurista sobre la relació entre robots i humans, "una història de ciència-ficció com a coartada per a poder explicar el que som", segons ha declarat el director a l'agència de notícies EFE. Maíllo s'ha mostrat especialment content per participar al festival de Venècia amb una pel·lícula de gènere, fet no massa habitual en certàmens com Venècia.

Kike Maíllo, en declaracions a Efe, ha explicat des de Venècia que amb Eva volia "tornar a les arrels del mite universal de la màquina", i que en el desenvolupament del guió van contar amb l'ajuda del dramaturg Sergi Belbel. Maíllo ha destacat el treball visual de la imatge, pensat per dibuixar un "futur creïble, però amb un aire retro que la fa totalmente atemporal".

El director també ha fet un encès elogi de la protagonista del film, la jove actriu Clàudia Vega: "La nena és una benedicció de Déu. Vam visitar 25 escoles i vam fer 3.000 entrevistes i, tot d'una, la vam trobar". "És molt valenta i alegra, tot i estar rodant a 20 graus sota zero", ha recordat Maíllo entusiasmat.

Avui també s'ha conegut que Daniel Brühl, l'altre protagonista del film, interpretarà el conductor de Fórmula 1 Nicky Lauda en un film biogràfic dirigit per Ron Howard (Una ment meravellosa) que es començarà a rodar a principis del 2012 i que se centrarà en la rivalitat entre Lauda i el britànic James Hunt, que serà interpretat per Chris Hermsworth (Thor).

stats