Cultura 23/04/2015

Els documents franquistes demostren que Lorca va ser assassinat per "roig" i "homosexual"

'El diario.es' publica el contingut d'un informe elaborat el 1964 que constata que van matar el poeta per motius ideològics

Ara
1 min
El poeta Federico García Lorca

BarcelonaUn informe del 1965 de la Prefectura Superior de Policia de Granada demostra que el poeta va ser afusellat només amb una altra persona i no amb altres tres com es creia fins ara. I va ser enterrat "a flor de terra". L'informe elaborat el 1965 a petició de l'Ambaixada espanyola a París i amb el vistiplau de Manuel Fraga, aleshores ministre d'Informació i Turisme, demostra que van assassinar el poeta perquè era "roig" i "homosexual". El document qualifica l'homosexualitat d'aberració, segons informa eldiario.es, que ha tingut accés a l'informe.

Els documents revelen que el poeta va ser detingut a casa dels seus amics, els germans Rosales, on s'havia refugiat, i afusellat juntament amb una altra persona a la zona coneguda com 'Fuente Grande', a Víznar, Granada. "El van passar per les armes després d'haver confessat", assegura l'informe, que també afegeix que va ser enterrat "en aquell paratge, en un barranc situat a uns dos quilòmetres, en un lloc difícil de localitzar".

stats