PANTOCRÀTOR URBÀ
Cultura15/11/2018

Joan Miquel:“Els excessos són un recurs que fem servir per fugir del que ens fa vulnerables”

Coach

Laura Saula

Durant molts anys, Joan Miquel (Barcelona, 1980) va viure en la pell de dos personatges: de dia era un enèrgic i creatiu publicista amb un camí que anunciava èxits, i a la nit es convertia en el DJ Hazcaso a la sala Razzmatazz, on vivia tot el món d’excessos de la nit. Un dia va decidir mirar al seu interior i abandonar aquests dos personatges. Va ser aleshores quan va decidir emprendre un nou camí a través del coaching.

Escapar-se de la realitat

Durant els deu anys que va estar punxant com a DJ Hazcaso, Joan Miquel recorda la vida al límit i els excessos que li oferia l’ambient nocturn. Una sortida fàcil que reconeix que aleshores buscava per a la seva vida. “Els excessos són un recurs que fem servir per escapar-nos del que ens fa vulnerables”, admet ara amb el temps. En el seu cas, una infància marcada pel divorci dels seus pares i el conflicte de descobrir la seva homosexualitat en un entorn on s’esperava que ell fos “l’home de la casa” van ser alguns dels detonants que el van portar a construir-se els dos personatges.

Cargando
No hay anuncios

El clic que ho va canviar tot

El dia que Joan Miquel va decidir deixar d’enfocar-se en els dos personatges que s’havia creat, el publicista i el DJ, no va tenir més remei que mirar cap endins. Va ser el clic que ho va canviar tot, ara fa uns quatre anys. “Vaig començar a connectar amb aquella part meva que és més essencial”. Per aconseguir-ho, va decidir apuntar-se a un cicle de coaching, i l’experiència li va agradar tant que va decidir enfocar la seva carrera professional cap aquesta direcció. “M’agrada ajudar a obrir el punt de mira davant la vida i les situacions de les persones”, confessa.

Cargando
No hay anuncios

La importància d'observar-se

Afirma que treballa amb tota mena de clients, des de directius de multinacionals fins a adolescents, amb els quals admet que té molt bona connexió arran de la seva experiència com a DJ. Per a ell, una de les eines més potents a l’hora de treballar amb els clients és l’observació sense judicis per sortir de la voràgine del dia a dia. “Cal observar-te a tu mateix, veure com parles, penses o et sents i analitzar si estàs fugint d’alguna cosa”, confessa el coach, que assegura que a les sessions, que es fan al lloc que prefereixi el client, l’aprenentatge sempre és mutu i molt enriquidor.