CULTURA
Cultura 12/04/2012

Mel Gibson, acusat d'odi als jueus i d'opinar que Lennon va merèixer morir

El guionista de la pel·lícula 'The Maccabees', Joe Eszterhas, acusa en una carta l'actor

Efe
2 min
Mel Gibson / EFE

NOVA YORKJoe Eszterhas, el guionista del film 'The Maccabees', acusa en una carta l'actor Mel Gibson d'"odiar els jueus" i d'opinar, suposadament, que John Lennon "va merèixer la mort", segons una carta publicada avui per la pàgina web 'The Wrap'. El diari es fa ressò de l'enfrontament entre el guionista i l'actor després que Warner Bros decidís deixar el rodatge de la pel·lícula 'The Maccabbees': "He dedicat dos anys de la meva vida a investigar i escriure aquest guió, i estic profundament decebut que no hagis tingut la decència de respondre", diu Eszterhas.

El guionista del film també diu en la seva carta, reproduïda per complet a la pàgina web sobre Hollywood 'The Wrap', que Gibson li va dir en una ocasió que John Lennon mereixia morir. "M'alegro que estigui mort. Ho mereixia. Era un maleït messiànic", va dir suposadament Gibson sobre el músic dels Beatles, segons Eszterhas, que també diu que l'actor li va assegurar: "Mira quines cançons, 'Imagine'! Odio aquesta maleïda cançó. M'alegro que estigui mort".

El guionista critica Gibson per parlar dels jueus en termes despectius i recorda que en una ocasió va dir que "l'Holocaust és un munt de bajanades", i que fins i tot va arribar a dir del papa Joan Pau II que "era l'anticrist" i "el diable", i va responsabilitzar de la mort del seu antecessor al Vaticà "una conspiració de jueus liberals".

Segons el diari 'New York Daily News', Gibson també ha respost per carta a les acusacions d'Eszterhas, i admet que "va reaccionar més del que hauria degut" durant un baralla entre tots dos, però que ràpidament va "enviar una disculpa per escrit". Gibson també assenyala que va descartar la pel·lícula perquè el guió era dolent i no per antisemitisme.

stats