MÚSICA
Cultura 12/01/2011

Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi, junts a l'Auditori

El rossellonès revisarà els vint anys de la seva trajectòria musical amb arranjaments per a la cobla

Efe
1 min
Pascal Comelade i Albert Pla

BarcelonaEl pianista i compositor rossellonès Pascal Comelade protagonitzarà diumenge que ve, juntament amb la Cobla Sant Jordi, la producció pròpia més rellevant del Tercer Cicle de Música per a Cobla que se celebra a l'Auditori. Comelade revisarà, juntament amb dos dels músics més destacats del seu conjunt, Pep Pascual i Ivan Martínez, els vint anys de la seva trajectòria musical, dotant els seus temes de la sonoritat de la Cobla Sant Jordi.

La producció neix després que fa anys Comelade escrivís una sardana, pràcticament inèdita, i per "l'interès que el músic ha mostrat sempre de manera oberta i desacomplexada pel món de la cobla", han dit. A més de tocar el piano i encarregar-se de la direcció musical del concert, el músic tocarà el toy piano, la plastic guitar, l'òrgan i l'acordió. Els seguidors del músic del Rosselló podran reconèixer clàssics del seu repertori com The Skatalan Logicofobism, La societat del piano obstacle, L'argot del soroll, El bolero del Raval i la Sardana dels desemparats, entre d'altres.

El cicle en l'Auditori acabarà el pròxim dia 29 de gener amb el titular de l'Orfeó Donostiarra, José Antonio Sainz Alfaro, dirigint per primera vegada una cobla, en un concert que servirà per commemorar el centenari del naixement del mestre Rafael Ferrer.

stats