PALADARS
Cultura05/04/2013

Pasta fresca amb arrels musicals

Al Celentano elaboren farcits que no trobareu als restaurants habituals

Eva Rexach

CaboSanRoque és un grup de música, però és també una fàbrica d'instruments i de sons. Amb les seves mans, i utilitzant materials reciclats, els integrants d'aquesta banda, nascuda el 2001, elaboren guitarres, tambors, arbres d'ampolles bufades i altres objectes indescriptibles. Caps de vaca, peces de xilòfon, cintes mètriques, cassoles, pots de dissolvent, fins i tot rentadores: qualsevol objecte que pugui emetre un soroll els serveix per crear instruments de sons insòlits i obtenir, així, la seva música característica.

Ramon Garriga és un dels membres itinerants de CaboSanRoque i, a banda de fer-se els instruments a mida, també es fa la pasta, ja que és un dels dos socis de Celentano, un local que des del seu establiment al Mercat del Clot ha fet el salt a Gràcia, a la plaça Rovira, per oferir una suculenta selecció del producte estrella d'Itàlia, amb permís de la pizza.

Cargando
No hay anuncios

FARCITS CREATIUS

Celentano, de nom inevitablement musical i italià, és un obrador de pasta fresca, un espai petit que amaga una caixa de sorpreses. Hi trobareu propostes d'arrels ben conegudes: raviolis de brandada amb pebrot; de calçots amb salsa romesco; de foie i figues; de carabassa; de formatge de cabra i ruca; de pollastre, verdura i curri… Tots fets i tallats a mà. I és que l'Enric -l'altre soci del Celentano-, que va treballar molts anys en establiments italians, vol que al seu local s'hi pugui trobar la pasta que no acostumen a oferir els restaurants, habituats quasi sempre al mateix tipus de farcit.

Cargando
No hay anuncios

PASTA PRÒXIMA

El producte de proximitat i de temporada és l'estrella dels farcits, però a Celentano també hi tenen pastes llises (macarrons, espaguetis i taglatielle ) i plats de pasta preparats, com les lasanyes de carn o de verdures i els canelons, que només fan de cara al cap de setmana però que es poden encarregar amb un parell de dies d'antelació. Tampoc hi falten les postres, com els flams i el tiramisú, així com les salses casolanes ( pesto vermell, putanesca , de formatge i nous…).

Cargando
No hay anuncios

MÚSICA I GASTRONOMIA

L'Enric i el Ramon es divideixen el temps entre el negoci del Clot i el de Gràcia. Però el Ramon, a més, està assajant les cançons del nou projecte de La Increïble Història de Carles Carolina, el grup del qual és cantant, guitarrista i compositor i que ja ha publicat dos discos, anomenats Ensaladilla (2009) i Música de mercat (2011). I és que la música i la gastronomia sovint tenen més coses en comú del que sembla.

Cargando
No hay anuncios

Celentano Pasta Fresca

Rabassa, 25 (BCN)

Cargando
No hay anuncios

93 004 29 46

www.celentanopastafresca.com

Cargando
No hay anuncios

3 recomanacions alternatives

LA MÁQUINA PASTA BAR

Cargando
No hay anuncios

És un local de cuidat disseny, de fusta i cadires de colors, on la màquina de pasta és a la vista de tothom. Els clients trien la pasta que volen i els la cuinen al moment.

Astúries, 17 (BCN)

Cargando
No hay anuncios

EL TALLER DE PASTA

Com el seu nom indica, és un obrador de pasta fresca on, a banda de mirar com la fabriquen, també en podreu aprendre a fer en algun dels tallers que hi imparteixen.

Bruc, 85 (BCN)

DA GIORGIO

Un dels primers establiments a oferir pasta casolana i que té també una àmplia gamma de productes italians. Un autèntic clàssic barceloní de tota la vida.

Santaló, 185 (BCN)