Economia 10/10/2012

Sáenz de Santamaría: "Nosaltres som responsables però el forat no s'arregla en deu mesos"

El govern espanyol fa autocrítica per l'empitjorament de les previsions econòmiques de l'FMI, però també culpa la gestió de l'anterior executiu socialista. Continua sense aclarir si actualitzarà el valor de les pensions

Joan Faus
1 min
Soraya Sáenz de Santamaría, aquest dimecres al Congrés / EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha tornat a atribuir aquest dimecres l'actual situació econòmica a l'herència rebuda per part de l'anterior executiu socialista. "Nosaltres som responsables dels deu mesos [al govern], però el forat no s'arregla en deu mesos", ha assegurat en el ple del Congrés de Diputats en resposta a una pregunta de la portaveu del PSOE, Soraya Rodríguez, sobre si l'executiu del PP se sent responsable de l'empitjorament de les previsions econòmiques del Fons Monetari Internacional (FMI).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rodríguez ha dit que els pronòstics de l'organisme −que en un any ha passat de preveure un creixement del PIB de l'1,8% per al 2013 a una caiguda de l'1,3%− són una "prova que la política de la dreta europea està fracassant" i "empobrint" la població. En aquest sentit, ha instat el govern espanyol a canviar els pressupostos del proper any −perquè es basen en una evolució negativa del PIB del 0,5%− i a aclarir si actualitzarà al novembre el valor de les pensions −que van pujar un 1% al gener− d'acord amb la inflació −que ara és del 3,5%.

En la seva resposta, la vicepresidenta Sáenz de Santamaría ha esgrimit que ha de ser el PSOE qui se senti responsable per la seva gestió, per exemple, amb la creació del pla E, que ha qualificat del "màxim monument al malbaratament", perquè va costar 8.000 milions i no va complir els seus objectius. Ha assegurat que amb aquesta xifra es podrien haver revaloritzat "quatre vegades" les pensions, que el PSOE va congelar el 2010, i l'ha acusat de tenir "poca legitimitat per reclamar el primer que van retallar".

stats