Economia 30/01/2018

Álvarez-Pallete remodela la cúpula de Telefónica

Emilio Gayo assumirà la presidència de la companyia a Espanya

Ara
1 min
Telefónica ven el 40% de Telxius després de la sortida a borsa fallida

BarcelonaProfunds canvis al grup Telefónica que ha assumit el seu president, José María Álvarez-Pallete, i que seran aprovats demà al consell d'administració de la companyia, segons ha avançat avui 'El Español'. Emilio Gayo assumirà la presidència de l'operadora a Espanya. La companyia a Llatinoamèrica també patirà canvis: la societat que controlava tots els països amb l'excepció del Brasil es dividirà en dos, amb dos caps cadascuna.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El nomenament de Gayo és, però, la gran novetat que entra avui a la comissió de nomenaments de la companyia. Relleva Luis Miguel Gilpérez, que hauria demanat ell mateix la baixa. I Gayo assumirà el càrrec amb una nova consellera delegada, María Jesús Almazor, que serà l'encarregada de les tasques executives.

Fins ara Gayo era responsable comercial i de màrqueting, mentre que Almazor era la responsable de la regió sud de la companyia a Espanya.

A Llatinoamèrica, els canvis es produeixen coincidint amb la sortida d'Eduardo Caride. A partir d'ara, la part nord del negoci l'assumirà el colombià Alfonso Gómez i la sud, l'argentí Bernardo Quinn.

Amb aquests canvis, el president de Telefónica ja haurà rellevat els màxims responsables de totes les divisions del grup.

stats