Economia 27/10/2017

BBVA dispara el benefici un 23% fins al setembre

Les vendes digitals ja representen un 25% del negoci de l'entitat

Ara
1 min
El banc dirigit per Carlos Torres va retallar la plantilla de l’entitat catalana en 1.557 empleats per tancar l’absorció.

BarcelonaGrup BBVA va registrar un benefici atribuït de 3.449 milions d'euros durant els 9 primers mesos de l'any, xifra pràcticament igual al resultat obtingut en tot el 2016 i un 23,3% superior al del mateix període de l'any passat. L'entitat destaca que els principals factors que han impulsat el creixement han sigut els ingressos recurrents, el control de despeses d'explotació i la reducció dels sanejaments.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Són uns excel·lents resultats, que continuen les bones tendències dels trimestres anteriors", ha destacat el conseller delegat del BBVA, Carlos Torres. "Quant a la nostra transformació, l'execució s'accelera. En el que va d'any, les vendes digitals ja representen més del 25% del total. Només el tercer trimestre hem venut més de 3,5 milions d'unitats per canals digitals. Al tancament de setembre teníem quasi 16 milions de clients mòbils, un 43% més que un any abans", ha apuntat.

Amb l'activitat bancària de BBVA a Espanya, el banc ha guanyat un 14% més, fins a arribar als 1.061 milions d'euros, recolzat en l'"excel·lent" gestió de costos i en els sanejaments més petits. Entre els mesos de gener i setembre, el grup BBVA va generar un marge d'interessos de 13.202 milions, amb un creixement interanual del 4,2%.

La taxa de morositat es va situar en el 4,5% (era del 4,8% al juny), la més baixa dels últims 5 anys. També va millorar la cobertura fins al 72% (comparada amb el 71% del juny), i el cost de risc es va mantenir estable en el 0,9%.

stats