Tecnologia
Economia 16/09/2022

Catalunya atreu 20 projectes estrangers de videojocs en cinc anys per 120 M€

Més de 200 empreses i una cinquantena d''start-ups' del sector s'han instal·lat al Principat

ARA
2 min
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, atén els mitjans després de la trobada.

BarcelonaEn els últims cinc anys Catalunya ha atret 20 nous projectes internacionals de videojocs, que han suposat una inversió de 120 milions d'euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Així ho constata un informe d'Acció, que assegura que el Principat és la primera regió d'Europa en captació d'aquest tipus d'inversions en el sector. "Volem continuar treballant en aquesta línia, per captar projectes que vinguin de fora i també promoure el talent intern del país", ha dit aquest divendres el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent en una trobada amb empreses estrangeres que s'han instal·lat a Catalunya. A la trobada també hi ha participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Concretament, s'ha atret el 12% de la inversió estrangera en videojocs destinada a tota la UE entre el 2017 i el 2021, amb els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud com a principals països inversors. 

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'estudi destaca que Catalunya està al davant de regions com Amsterdam, Bordeus o París pel que fa a volum d'inversió en l'àmbit dels videojocs. Així mateix, també es posiciona com a segona regió de la UE pel que fa al nombre de llocs de treball creats amb aquests projectes d'inversió estrangera. De fet, el 40% de les principals companyies de videojocs del món tenen presència a Catalunya, com la japonesa Bandai Namco, la francesa Ubisoft i la britànica King, entre d'altres.

Més de 200 empreses del sector

Segons els càlculs d'Acció, hi ha 200 empreses del sector del videojoc i una cinquantena de start-ups instal·lades al Principat. Torrent ha admès que hi ha el "risc" que grans multinacionals concentrin part del negoci i ha assegurat que el departament treballarà per detectar "tensions" i fer mentoratge a les empreses "amb capacitat de creixement". "Acció té el propòsit d'ajudar les empreses catalanes a créixer, perquè necessitem musculatura per competir en mercats cada cop més globalitzats", ha dit el conseller d'Empresa i Treball.  

En aquest sentit, també ha destacat la falta de perfils tecnològics i digitals per nodrir aquestes companyies i ha insistit que cal "continuar treballant en la generació de talent". El conseller ha recalcat que el departament vol "incidir en campanyes de vocació", sobretot en dones, que actualment són minoria en el sector.

stats