Economia 18/07/2013

Fedea veu “impossible” complir l'objectiu de dèficit si es revaloritzen les pensions i s'abona la paga extra

Espanya ha d'assolir un topall del 6,5% per aquest any, mig punt menys que el 2012

Joan Faus
1 min

MadridL'investigador de Fedea i catedràtic a la Duke University (EUA), Juan Rubio, ha considerat aquest dijous que serà "impossible" que el conjunt de les administracions espanyoles compleixin l'objectiu de dèficit públic per aquest any (que és del 6,5% del PIB) si l'Estat abona la paga de Nadal als funcionaris i actualitza les pensions d'acord amb la inflació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un acte a Madrid, l'economista d'aquesta fundació vinculada al Banc d'Espanya i a grans empreses financeres ha pronosticat que tenint en compte les dades de dèficit del maig i comparant-les amb les del 2012 només serà possible arribar a la meta del 6,5% si es manté el nivell de despesa de l'any passat, quan precisament no es va abonar la paga de Nadal als funcionaris i ni actualitzar les pensions d'acord amb la inflació.

El conjunt de les administracions espanyoles van tancar el 2012 amb un dèficit del 7% (si s'exlouen les ajudes a la banca). Per tant, la reducció d'aquest any és del 0,5%, principalment per part de les comunitats autònomes i els ajuntaments.

stats