Economia 09/01/2012

El president del banc central suís dimiteix per un escàndol financer i en culpa la dona

El directiu acusa la seva esposa, "de caràcter molt fort", d'haver ordenat una operació especulativa de 500.000 dòlars aprofitant la informació privilegiada que li proporcionava el càrrec del seu marit

Efe
1 min

GinebraEl president del Banc Nacional de Suïssa (BNS), Philipp Hildebrand, ha dimitit aquest dilluns després de les acusacions d'enriquiment il·lícit a través d'operacions especulatives al mercat de divises aprofitant-se de la informació privilegiada que li donava el seu càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Hildebrand ha pres la decisió per sorpresa i conscient que no té manera de provar la seva innocència i preservar alhora la credibilitat de la institució que ha liderat fins ara.

El banquer assegura que va ser la seva dona qui, sense ell saber-ho, va autoritzar una transacció de 500.000 dòlars just abans que el banc central suís establís un canvi fix entre l'euro i el franc suís que va revaloritzar el dòlar. Amb aquesta operació la parella va obtenir grans guanys.

Hildebrand assegura que és innocent i que va ser una decisió unilateral de la seva dona, de qui ha dit en roda de premsa que és una persona "de caràcter molt fort". Malgrat tot, ha reconegut que no pot aportar cap prova més enllà de la seva "paraula d'honor".

Més enllà d'aquesta transacció dubtosa, durant el 2011 diverses investigacions proven que la parella va fer transaccions al mercat de divises per valor de dos milions de francs suïssos.

stats