Economia 29/11/2011

La reunió de l'Eurogrup comença aquesta tarda enmig de la pressió dels Estats Units

Els 17 ministres de Finances de la zona euro parlaran del sisè tram d'ajut a Grècia i de l'esforç del FEEF. Tot això, l'endemà que Obama hagi exigit a la UE una actuació ràpida i decisiva per resoldre la crisi del deute

Agències
1 min

Brussel·lesEls 17 ministres de Finances de la zona euro (Eurogrup) es reuneixen la tarda d'aquest dimarts a Brussel·les per abordar l'ajut a Grècia i l'esforç econòmic del Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Eurogrup estudiarà si es poden complir les condicions per desbloquejar el sisè tram d'ajut a Grècia -de vuit mil milions d'euros-, després que les autoritats del país s'hagin compromès per escrit a aplicar el pla d'ajust exigit per la Unió Europea (UE).

Els ministres de Finances també parlaran de l'esforç del FEEF, que busca arribar al bilió d'euros, enfront dels 440.000 milions dels que té actualment, davant de la pressió dels mercats sobre països com Espanya i Itàlia.

Troben fonamental poder acabar la feina de reforç que exerceix el FEEF per a contenir el contagi. Ara mateix, el FEEC tan sols té 250.000 milions d'euros si se li descompten els rescats de Grècia, Irlanda i Portugal.

El FEEF podrà avalar un 30% de les emissions de bons en el mercat primar dels països membres de la UE amb problemes per augmentar la demanda i reduir els costos de finançament.

La reunió se celebra un dia després que el president dels Estats Units, Barack Obama, hagi pressionat als alts càrrecs de la UE perquè actuïn de manera ràpida i decisiva per resoldre la crisi del deute.

El missatge d'Obama ha estat clar: "Europa necessita prendre una acció decisiva, contundent per solucionar aquest problema, i té la capacitat per fer-ho".

stats