Economia 29/10/2019

Grifols guanya 423 milions d'euros fins al setembre, gairebé un 10% menys que l'any passat

La companyia atribueix la caiguda a l'impacte dels tipus d'interès i al canvi de normativa comptable

Ara
2 min
El conseller delegat del grup Grifols, Raimon Grífols.

BARCELONAGrifols va tancar els nou primers mesos de l’any amb un benefici net de 423 milions d’euros, un 9,6% menys que en el mateix període de l’any anterior, malgrat haver augmentat un 14,5% els seus ingressos, fins als quasi 3.738 milions d’euros, segons va informar ahir la companyia catalana d’hemoderivats. Tot i el descens, són els tercers millors resultats en els primers nou mesos de l’any en la història de la companyia, que, a més, ha batut el seu rècord de facturació en el període del gener al setembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’empresa va atribuir el descens dels guanys a l’evolució dels tipus d’interès i a canvis en la normativa comptable, que han tingut un impacte de més de 20 milions d’euros en el compte de resultats. A més, la comparació es fa amb el mateix període de l’any passat, quan la companyia va batre el seu rècord de beneficis en els nou primers mesos de l’any per l’impacte positiu de 32 milions d’euros per la venda de TiGenix.

En els nou primers mesos de l’exercici, Grifols ha invertit 188,5 milions d’euros per millorar i ampliar les seves instal·lacions productives, mantenint l’evolució del pla d’inversions per al període 2018-2022, que està previst en 1.400 milions d’euros. A més, les inversions en recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) han augmentat un 16,5%, fins als 244,6 milions, i inclouen projectes interns, externs i d’empreses participades.

La borsa aplaudeix el refinançament

El deute financer net de Grifols s’ha situat en 5.803 milions al tancament del tercer trimestre, que inclouen 792 milions d’euros en caixa, i la companyia va destacar que manté una “sòlida generació de caixa operativa”, que arriba als 339 milions. Les accions de Grifols van rebotar ahir un 1,38% a la borsa després d’anunciar dilluns un procés de refinançament de 5.300 milions d’euros i presentar els seus resultats del tercer trimestre.

Grifols, multinacional catalana present a Europa, Amèrica i l’Àsia, ha anunciat també el seu primer projecte a l’Àfrica amb la firma d’un acord amb Soludia Maghreb, empresa de solucions d’hemodiàlisi del Marroc, per construir una nova línia de producció de solucions intravenoses al país. Està previst que la planta entri en funcionament l’any que ve.

stats