Economia 05/05/2016

Grifols redueix un 2% els guanys fins als 125 milions en el primer trimestre

La farmacèutica catalana ven un 5% més i vincula la caiguda dels beneficis a l'amortització de la nova planta de fraccionament

Ara
1 min
Víctor Grífols en una de les seves intervencions davant la junta d'accionistes d'ahir a la seu de l'empresa.

BarcelonaGrifols ha registrat un benefici net de 125,2 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, una baixa del 2,5% que el grup català ha atribuït a la despesa per amortització de la seva nova planta de fraccionament del plasma sanguini i a una major taxa impositiva que la que suportar en el primer trimestre del 2015.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa va ingressar quasi 959 milions d'euros, un 5,6% més i el principal motor d'aquest creixement de la facturació va ser la divisió de Bioscience. Aquesta branca del negoci de Grifols va suposar 755 milions d'ingressos, un 11% més que fa un any. La divisió de Diagnostics, en canvi, va registrar unes vendes un 6,7% més baixes, de 161 milions d'euros.

L'Ebitda del grup (el benefici abans d'impostos i interessos) va situar-se en els 285,5 milions, prop d'un 1% per sobre que el 2015.

Grifols, primera empresa familiar catalana

El grup que dirigeix Victor Grífols està en ple desplegament d'un nou pla inversor a cinc anys que ascendeix a 326 milions d'euros. Aquesta quantitat inclou una planta de nova construcció a Catalunya que costarà uns 59 milions, segons els càlculs que l'empresa va fer públics al març.

stats