Economia09/07/2014

De Guindos i Mas-Colell es reuneixen per parlar de la venda de CatalunyaCaixa

El ministre i el conseller han abordat la situació de l'entitat a falta de pocs dies perquè sigui venuda

Efe

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, s'ha reunit avui a Barcelona amb el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, amb qui ha abordat l'actual situació econòmica i financera i la pròxima venda de la nacionalitzada CatalunyaBanc (CX).

Inscriu-te a la newsletter Darwinisme empresarialInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos, que aquesta tarda participa a Barcelona en una jornada econòmica organitzada pel diari 'Expansión', ha emmarcat la seva trobada amb el conseller en la "normalitat", ja que tots dos, ha assegurat, mantenen una relació fluida i cordial. La trobada ha durat uns 45 minuts i s'ha produït a la seu del departament d'Economia de la Generalitat, segons fonts del Govern.

Cargando
No hay anuncios

"Tinc una bona relació amb el conseller, parlem amb freqüència de la situació econòmica i financera", ha explicat el ministre, que ha afegit que una altra de les qüestions que han centrat la trobada d'avui ha estat la subhasta de l'entitat catalana CatalunyaBanc, que s'espera que estigui tancada aquest estiu.

Del que no han parlat "absolutament gens" en aquesta trobada, ha subratllat De Guindos, és de la consulta sobiranista que pretén dur a terme el mes de novembre vinent l'executiu català, malgrat la frontal oposició del govern central. Ha incidit, en aquest sentit, en el fet que la possible independència de Catalunya "és una hipòtesi que no és raonable ni racional" i que és una qüestió que ni tan sols es plantegen per la seva inviabilitat els analistes i inversors internacionals.

Cargando
No hay anuncios

"La possibilitat de la independència ni la consideren, veuen que és una hipòtesi que ni és racional ni raonable i no la posen en els seus càlculs d'inversió", ha declarat el titular d'Economia.

De Guindos ha remarcat que Espanya i Catalunya són dues economies "extremament imbricades", perquè sempre han estat juntes, i ha destacat que per a Espanya és "importantíssim" que l'economia catalana vagi bé, i viceversa.

Cargando
No hay anuncios

Fonts del departament d'Economia de la Generalitat s'han limitat a comentar que la trobada s'havia centrat en assumptes d'interès compartit com la situació econòmica o financera.