Economia 10/01/2013

Juncker critica que el ritme d'ajust que s'exigeix a Espanya "subestima la tragèdia de l'atur"

El president de l'Eurogrup demana que s'escolti "els països del sud" per evitar el desastre i que es pensi en mecanismes per recompensar els que han fet més esforços

Efe
1 min

Brussel·lesEl president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, ha demanat aquest dijous a Brussel·les que es repensi la pressió que exigeix a estats com Espanya, Grècia o Portugal. Ha dit que amb el ritme d'ajustos actual "se subestima la tragèdia de l'atur" que sacseja aquests estats membres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva última compareixença davant la Comissió d'Afers Econòmics del Parlament Europeu (PE), Juncker ha manifestat tenir "molts dubtes" sobre l'estratègia i intensistat dels plans d'austeritat que s'han dictat per a aquests països amb més problemes.

Ha proposat la creació d'un fons europeu de compensació pressupostària i mesures compensatòries perquè els qui han fet més esforços per ajustar-se i redreçar el dèficit puguin beneficiar-se'n. La bateria de recomanacions també ha inclòs la proposta de crear un salari mínim europeu.

Juncker ha demanat al seu successor, que es triarà entre els països de l'eurozona el 21 de gener, que escolti els països del sud d'Europa per evitar "el desastre". Ha lamentat la confrontació nord-sud al si de la zona euro i al conjunt d'Europa i ha demanat que els estats s'escoltin més entre si.

stats