DÈFICIT
Economia 13/03/2012

L'Ecofin suspendrà el lliurament del Fons de Cohesió a Hongria per dèficit excessiu

La decisió es cancel·larà si Budapest aplica mesures correctives abans de 2013

Efe
1 min

BarcelonaEls ministres de Finances de la Unió Europea (UE) han decidit donar suport a la proposta de la Comissió Europea (CE) de sancionar Hongria per dèficit excessiu. La CE suspendrà el lliurament de 495 milions d'euros del seu Fons de Cohesió a partir de 2013. L'Ecofin també ha demanat a Hongria que faci un esforç addicional del 0,5% del PIB aquest any per complir l'objectiu del 2,5% el 2012.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La situació serà revisada el 22 de juny i la suspensió s'anul·larà si Hongria ha pres les mesures necessàries per corregir la desviació.

El comissari europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn, va afirmar que la situació d'Hongria i d'altres països com Espanya o Bèlgica –també sota procediment per dèficit excessiu– són diferents, com també ho són els terminis per actuar. Hongria tenia només fins al 2011 per reduir el seu dèficit, i ara fins al 2012; Bèlgica té fins aquest any i Espanya, fins al 2013.

La sanció proposada per a Hongria respon al fet que el país ha incomplert sistemàticament totes les advertències comunitàries de rebaixa del seu nivell de dèficit des que va entrar a la UE el 2004. El 2011, el dèficit hongarès es va situar oficialment en el 3,6%, però Brussel·les considera que la xifra respon a la inclusió d'elements excepcionals en el càlcul i de mesures puntuals que amaguen un dèficit que hauria arribat al 6% l'any passat.

stats