El Procicat avala la tornada progressiva a la feina presencial

El Govern insta a fomentar el teletreball quan sigui possible, però cau l'obligació de limitar la mobilitat laboral

ARA
2 min
Un noia fent teletreball a un pis de Barcelona.

BarcelonaEl Procicat ha aprovat aquest divendres una nova resolució que entrarà en vigor dilluns i que recomana a les empreses tant públiques com privades que adoptin mesures per tornar progressivament a la feina presencial. Tot i així, també les insta a fomentar el teletreball quan sigui possible. Cau, doncs, l'obligatorietat de limitar la mobilitat laboral. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja havia avançat aquesta mesura a primera hora en una entrevista a RAC1 i ha explicat la intenció del govern català "d'endreçar" el teletreball. Així doncs, el Procicat ha acordat prorrogar el gruix de les mesures de contenció contra el covid-19 en la seva nova resolució almenys fins al 12 de juliol, davant l'auge de contagis de les últimes setmanes, sobretot entre els joves.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'aval al retorn a la feina presencial també afectarà a partir de dilluns els treballadors de l'administració de la Generalitat. Segons es va tractar en una reunió amb els sindicats de la Funció Pública, es retornarà progressivament a la presencialitat fins al setembre. La proposta del Govern és que els treballadors públics que puguin facin dos dies de teletreball i tres de presencials. La secretaria d'Administració i Funció Pública dictarà una instrucció per regular les noves mesures organitzatives i de prevenció i seguretat, de manera que es permeti el retorn als llocs presencials de treball, però mantenint, alhora, el treball remot.

Tot i l'inici de la campanya de vacunació, el teletreball ha resistit durant l'últim mig any com una modalitat ja consolidada en moltes empreses. Segons dades de l’Observatori Nacional de Tecnologia i Societat, que depèn del ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, durant el primer trimestre del 2021 a Catalunya el 15% dels empleats van seguir fent la seva feina des de casa. És la segona comunitat autònoma on més es teletreballa, després de Madrid, amb un 21%, i se situa per sobre de la mitjana espanyola de l'11%. En xifres absolutes, a l'Estat van optar per aquesta fórmula 2.146.000 persones entre el gener i el març, coincidint amb el repunt de casos de covid de principis d'any i les mesures de restricció a la interacció social que es van imposar.

stats