Economia 11/05/2016

Els productes sense recepta impulsen les vendes de la catalana Uriach

El segment 'consumer health' ja aporta quasi la meitat dels ingressos del grup farmacèutic fabricant de Filvit i Aero Red

Elena Freixa
2 min
El conseller delegat del grup Uriach, Oriol Segarra

BarcelonaEl grup farmacèutic català Uriach va tancar el 2015 amb un creixement del 10% i es proposa arribar a facturar 150 milions (un 13% més) aquest any. El principal impuls de les vendes va ser el segment de productes que es venen sense recepta i que tenen un principi actiu natural, el que s'anomena 'consumer health', que ja suposa quasi la meitat de la facturació total del grup.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Uriach aposta per passar dels medicaments més tradicionals a concentrar-se en el 'consumer health', i aquesta branca va créixer un 16% durant el 2015, el doble que les altres tres activitats (venda de genèrics, negoci de llicències i fabricació per a tercers), que van augmentar un 7,5% i que concentren el 52% de les vendes totals.

El fabricant de Filvit, Aero Red i Utabon va facturar 132 milions d'euros l'any passat i va millorar un 28% l'ebitda (benefici abans d'impostos i amortitzacions), fins als 33 milions. L'objectiu per al 2107 és arribar als 170 milions d'ingressos i 50 milions d'ebitda, explica Oriol Segarra, conseller delegat de la farmacèutica catalana.

Els productes sense recepta impulsen les vendes de la catalana Uriach

Uriach ja treballa aquest 2016 amb la integració total de l'empresa italiana Laborest, que va comprar la tardor de l'any passat. Segarra confia que aviat ja començaran a funcionar les sinergies i la venda creuada de productes d'Uriach a Itàlia i de Laborest al mercat espanyol. A més, el laboratori italià no té fàbrica pròpia sinó que externalitza la producció, la qual cosa obre la porta a una eventual fabricació dels seus productes per part d'Uriach, que ja té producció per a tercers ara.

Segarra no descarta nous aterratges directes a l'exterior, ja sigui per la via de l'adquisició d'alguna companyia, com a Itàlia, o per l'entrada en solitari, com a Portugal. Tot i que no concreta cap operació a la vista, assegura que exploren sobretot països propers de l'entorn europeu.

El degoteig d'adquisicions per focalitzar la companyia ha estat important els últims anys. A banda de Laborest, l'última compra, el grup Uriach va adquirir la marca Fisiocrem el 2015 i un any abans havia incorporat Halibut.

stats