Economia 22/05/2014

Soria dóna per fet que hi haurà nova pròrroga del pla d'ajudes a l'automòbil

El ministre participa a Barcelona en la trobada d'Esade Alumni, on també hi havia el president del grup Volkswagen, Martin Winterkorn

Acn
1 min

BarcelonaEl ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha donat per fet aquest dijous que hi haurà una nova reedició de les ajudes a la compra d'automòbils (el pla PIVE) un cop s'esgotin els fons de l'actual. Tot i que no n'ha precisat la dotació, ha dit que el pla d'incentius a la demanda tindrà continuïtat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Soria ha participat a Barcelona en la trobada d'Esade Alumni (exalumnes de l'escola de negocis) que ha premiat el president de Volkswagen, Martin Winterkorn, pel seu lideratge al capdavant del gegant alemany de l'automòbil.

Winterkorn ha aprofitat la seva intervenció per defensar el paper important que tant el mercat espanyol com Seat juguen en l'estratègia de creixement del consorci Volkswagen. Ha reivindicat que el grup és un dels motors de la indústria espanyola (compta amb la fàbrica de Seat a Martorell i amb una de Volkswagen a Navarra).

El directiu alemany ha fet una defensa del sector industrial i ha assenyalat que "el que Europa realment necessita és més indústria, més innovació i productes inclús millors per als mercats mundials".

Winterkorn ha donat suport clar a l'objectiu de la Comissió Europea d'elevar fins al 20% el pes de la indústria en l'economia comunitària el 2020.

El lliurament del premi coincideix amb el 25è aniversari de l'associació d'antics alumnes d'Esade, que ha reunit prop de 2.000 antics alumnes en el Palau de Congressos de Catalunya.

stats