EUSKADI CAP A LA PAU
Especials 26/03/2013

ETA alerta que el tancament de l'espai de negociació portarà “conseqüències negatives”

L'organització armada manté la voluntat de diàleg i continua oberta a negociar l'entrega de les armes però acusa els estats espanyol i francès de bloquejar el procés de pau

Ara
1 min
Escenografia clàssica ETA va assegurar que s'obria "un nou cicle polític" en un vídeo en què va mantenir la seva escenografia clàssica.

BarcelonaL'organització armada ETA ha publicat un comunicat a Naiz.info en què assegura que "el tancament de l'espai de negociació endarrereix i dificulta la resolució" del conflicte, en referència a l'expulsió de la seva cúpula d'Oslo fa dues setmanes. Així, denuncia l'actitud del govern espanyol actual i anterior i preveu "conseqüències negatives" en la decisió.

ETA ho considera un "clar pas endarrere" i també es mostra crítica amb el suport del PNB a l'Estat en aquesta qüestió. De la mateixa manera, l'organització subratlla que el desarmament "queda fora del mandat que es va donar a la Comissió Internacional de Verificació en el seu origen i, en conseqüència, no ha estat ni és a l'agenda de treball d'ETA i la Comissió". També carrega contra "la total responsabilitat que tenen els estats en el bloqueig del procés". Tot i això, manté la predisposició a parlar de l'entrega de les armes i recorda l'agenda que va fer pública per acabar de "construir una resolució definitiva" i, per tant, mantindrà "activa la representació que ha designat".

"No cedirem davant de les dificultats, perquè Euskal Herria mereix i necessita la pau i la llibertat", conclou el text.

stats